Αλγερία: Πορεία διαμαρτυρίας και συλλήψεις

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011 15:28
A- A A+

Περίπου 2.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο Αλγέρι με αίτημα την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, παρά την απαγόρευση από την αστυνομία.

Ανάμεσά τους και ο Αλί Μπελχάτζ, πρώην ηγέτης του εκτός νόμου Ισλαμικού Μετώπου. Οι διαδηλωτές κατάφεραν για λίγο να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να βρεθούν λίγο αργότερα εκ νέου αποκλεισμένοι από την αστυνομία, ανέφεραν γαλλικές δημοσιογραφικές πηγές.

Μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, οι οποίοι ήταν 800 σύμφωνα με την αστυνομία και 2000 σύμφωνα με δημοσιογράφους, είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις πριν από την έναρξη της πορείας.

Πολλοί διαδηλωτές συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων ο Φοντίλ Μπουρμάλα, ένας από τους ιδρυτές του Εθνικού Συντονισμού για την Αλλαγή και τη Δημοκρατία (CNCD, το οποίο συγκρότησαν αντιπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και των αυτόνομων συνδικάτων).

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ήταν μάρτυρας σε δυο συλλήψεις, ο ένας από τους οποίους είναι ο Οτμάν Μααζούζ, βουλευτής του Συνασπισμός για τον Πολιτισμό και τη Δημοκρατία (RCD)

Οι διαδηλωτές φώναζαν "Ελεύθερη Αλγερία" και "Κάτω το καθεστώς".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή