Δ.Δρούτσας: Υπήρξαν παράπονα αλλά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011 12:23
A- A A+

Το τελικό αποτέλεσμα με την επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών από τη Λιβύη δικαίωσε τους χειρισμούς της κυβέρνησης, εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.

Σε δηλώσεις του στο Real FM, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπήρξαν κάποια παράπονα για την επιχείρηση επαναπατρισμού, ωστόσο, όπως επεσήμανε, ήταν μία πολύ δύσκολη επιχείρηση, η οποία έληξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εκτιμώντας ότι τα αποτελέσματα δικαιώνουν τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης.

O υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι υπήρξαν κάποια παράπονα για την επιχείρηση επαναπατρισμού, ωστόσο, όπως επεσήμανε, ήταν μία πολύ δύσκολη επιχείρηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλα τα στελέχη των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας για τον τρόπο που ενέργησαν ώστε να φέρουν πίσω από τη Λιβύη τους Έλληνες πολίτες, ενώ χαρακτήρισε πρόκληση για την Ελλάδα τη αντιμετώπιση ενδεχομένου κύματος μεταναστών σημειώνοντας ότι υπάρχει συνεργασία με τα κράτη – μέλη της Μεσογείου προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι δύο C-130 εστάλησαν χθες για τη μεταφορά επιβατών από το αεροδρόμιο της Τρίπολης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ένα ακομα μεταγωγικό αεροσκάφος για τη μεταφορά συνολικά 59 επιβατών από τα αεροδρόμια της Σάμπχα και της Σύρτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή