OHE: Ελλείψεις σε τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα στη Λιβύη

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011 19:32
A- A A+

Ελλείψεις σε τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Λιβύης, ενώ αναμένεται τα πράγματα να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο αν δεν φτάσουν στην χώρα νέες προμήθειες, όπως ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών (WFP).

«Τα άτομα που φτάνουν στα σύνορα κάνουν λόγο για ελλείψεις σε τρόφιμα, καύσιμα και ιατρικές προμήθειες, καθώς και για απαγόρευση κυκλοφορίας σε διάφορες περιοχές. Ορισμένοι αναφέρουν ότι η είσοδος στην Τρίπολη είναι πολύ δύσκολη» δήλωσε η Καρολίν Χάρφορντ, εκπρόσωπος του WFP.

Σύμφωνα με την ίδια, «η κατάσταση είναι τεταμένη, εξελίσσεται γρήγορα και δεν υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές για την ανθρωπιστική κατάσταση».

Η εκπρόσωπος του WFP σημείωσε ακόμη πως «υπάρχει ανησυχία σχετικά με την επίδραση που θα έχει η μακροπρόθεσμη παρεμπόδιση των φορτίων των τροφίμων στα λιμάνια στην εισαγωγή τροφίμων σε μία χώρα όπως η Λιβύη».

Όπως εκτιμά το WFP, περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι, κυρίως άνδρες Τυνήσιοι, έχουν περάσει τα σύνορα από την δυτική Λιβύη προς την Τυνησία με τα πόδια τις τελευταίες ημέρες, όπου οι τυνησιακές αρχές ετοιμάζουν έναν καταυλισμό προσφύγων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή