Α. Διαμαντοπούλου: Οχι σε πρόωρες εκλογές

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011 14:09
UPD:19:11
A- A A+

«Κανείς δεν αντέχει το κόστος των πρόωρων εκλογών» τονίζει η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στην Ημερησία.

Ερωτηθείσα σχετικά, αναφέρει ότι «με τα σημερινά δεδομένα οι εκλογές όχι μόνο δεν θα φέρουν λύση, αλλά θα δημιουργήσουν κενό πολιτικής για ένα διάστημα στο εσωτερικό, αμφισβήτηση και αμφιβολία για την πορεία της χώρας στο εξωτερικό. Αυτό το κόστος δεν το αντέχει κανένας».

Όσον αφορά την παιδεία, η κυρία Διαμαντοπούλου δηλώνει αποφασισμένη να προωθήσει τις αλλαγές σε Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο, τις οποίες, όπως ανέφερε, απαιτεί η ελληνική κοινωνία και έχουν προχωρήσει σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες. Στην Ελλάδα, προσθέτει, οι αλλαγές σταμάτησαν λόγω των γνωστών αντιδράσεων που κοιτούν πάντα το δικό τους δεντράκι κι όχι το δάσος που ανήκει σε όλους.

Σχολιάζοντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας για το μνημόνιο σημειώνει ότι «αν ο στόχος της ήταν να μοιάζει με συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, τότε ασφαλώς δικαιώνεται. Αν μιλάμε όμως με όρους εθνικής ευθύνης , τότε θα πρέπει να απαντήσουν καθαρά και χωρίς περιστροφές: Θα άντεχε ο ελληνικός λαός την πτώχευση; Διότι περί αυτού επρόκειτο και όσοι κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν εκτίθενται ως κακοί ηθοποιοί».

Αναφερόμενη γενικότερα στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης επισημαίνει: «Οι κορόνες άρνησης κάθε ρεαλιστικής διεξόδου είναι χάδι στο "εγώ" του έλληνα και θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θ. Μωραΐτης τονίζε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα πως ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει εάν χρειάζονται πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Μωραΐτης επισημαίνει ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αναλάβει την ιστορική ευθύνη του απέναντι στη χώρα στην κρισιμότερη ίσως χρονική συγκυρία από τον πόλεμο και μετά. Δεν χρειάζεται υποδείξεις και νουθεσίες για το τι είναι συμφέρον για την πατρίδα».

Σημειώνει ακόμη πως «αν μια χώρα καλείται να πάρει μεγάλες αποφάσεις που ξεπερνούν μια κυβερνητική θητεία και οι οποίες επηρεάζουν τις ερχόμενες γενιές, τότε θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι ίσως απαιτείται ανανέωση της λαϊκής εντολής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή