Επεισοδιακή η σύσκεψη για τις συνενώσεις σχολείων

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011 15:06
UPD:16:10

Μικρή ομάδα εκπαιδευτικών εισέβαλε στο υπουργείο Παιδείας, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη με αντικείμενο τις συνενώσεις σχολικών μονάδων.

A- A A+

Μικρή ομάδα εκπαιδευτικών εισέβαλε στο υπουργείο Παιδείας, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη με αντικείμενο τις συνενώσεις σχολικών μονάδων.

Η εκδήλωση, στην οποία οποία συμμετείχαν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, διεκόπη για λίγα λεπτά, καθώς οι εκπαιδευτικοί άπλωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα εναντίον των συνενώσεων και του ΔΝΤ.

Η διαμαρτυρία τελείωσε όταν ορισμένοι δήμαρχοι αντέδρασαν έντονα. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί δεν αποχώρησαν από την αίθουσα, αλλά κάθισαν στις πρώτες θέσεις, παρακολουθώντας τους ομιλητές, τους οποίους διέκοπταν.

«Κανένα Μνημόνιο δεν περιέχει αναφορά ή δέσμευση για τις συνενώσεις», είχε δηλώσει νωρίτερα η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου. Οπως είπε, «στόχος είναι πρωτίστως η εξυπηρέτηση παιδαγωγικών κριτηρίων».

Α. Διαμαντοπούλου: Για τις συγχωνεύσεις δεν φταίει το ΔΝΤ

Α. Διαμαντοπούλου: Για τις συγχωνεύσεις δεν φταίει το ΔΝΤ

Επιπλέον, ανέφερε πολλά παραδείγματα σχολείων που βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και έχουν ελάχιστους μαθητές, τα οποία και θα συνενωθούν.

Η κ. Διαμαντοπούλου καυτηρίασε την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος στις μεταφορές μαθητών, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν το 2005 να είναι το κόστος 105 εκατ. ευρώ και τέσσερα χρόνια αργότερα να ανεβαίνει στα 260 εκατ. ευρώ.

Είπε επίσης δεν είναι δυνατόν ορισμένοι δήμαρχοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, να αποφασίζουν να διακόπτουν τα μαθήματα των σχολείων για να βγάλουν τα παιδιά στους δρόμους. Τα μαθήματα τα οποία χάνονται, εκτός των νομίμων αργιών θα αναπληρωθούν, ξεκαθάρισε η κ. Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε ότι αναμένει τις προτάσεις των περιφερειακών διευθυντών για τους τρόπους αναπλήρωσης του διδακτικού χρόνου που χάνεται.

Έξω από το υπουργείο Παιδείας είχαν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί διαμαρτυρόμενοι για τις συνενώσεις των σχολικών μονάδων, οι οποίοι παρέμειναν για λίγες ώρες και νωρίς το απόγευμα αποχώρησαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή