Γερμανία: Μεμονωμένα έδρασε ο δράστης της επίθεσης

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 13:22
UPD:13:38

Στον 21χρονο δράστη απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο συλληφθείς είχε «ισλαμιστικές επιρροές» και έδρασε μόνος του.

A- A A+

Μεμονωμένο περιστατικό που δεν σχετίζεται με κάποια ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση χαρακτήρισαν οι Γερμανοί εισαγγελείς την επίθεση με στόχο Αμερικανούς στρατιώτες στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Σύμφωνα με τις γερμανικές εισαγγελικές αρχές, ο δράστης ήθελε να «εκδικηθεί» για το Αφγανιστάν. Όπως σχολίασε σήμερα ο Γερμανός εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση, ο ένοπλος αναζητούσε στρατιώτες που θα υπηρετούσαν στο Αφγανιστάν.

Στον 21χρονο δράστη απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο συλληφθείς είχε «ισλαμιστικές επιρροές» και έδρασε μόνος του. Δεν βρέθηκαν ενδείξεις ότι συνδέεται με τρομοκρατικές οργανώσεις, πρόσθεσε ο εισαγγελέας, συνεχίζοντας: «Ρώτησε τους αμερικανούς στρατιώτες που στέκονταν έξω από το λεωφορείο αν θα μεταβούν στο Αφγανιστάν κι όταν εκείνοι απάντησαν ναι, άνοιξε πυρ. Στη συνέχεια, ο δράστης μπήκε στο λεωφορείο και πυροβόλησε κι άλλους στρατιώτες».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή