Επιμένει στα περί «κρυφής ατζέντας» η ΝΔ

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 13:54
A- A A+

Τα περί κρυφής ατζέντας επανέλαβε σήμερα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μιχελάκης, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στη σύνοδο κορυφής της προηγούμενης Παρασκευής.

«Ζητάμε να μάθουμε αν θα υπάρχουν νέοι όροι και τι δεσμεύσεις έχει αναλάβει η κυβέρνηση για νέα μέτρα», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης, επικαλούμενος δηλώσεις του εκπροσώπου της κυβέρνησης Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπαρτ, ο οποίος έκανε λόγο για σειρά δεσμεύσεων «για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και μέτρα περικοπών για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και εν μέρει για την Ιρλανδία».

«Ζητάμε να μάθουμε αν θα υπάρχουν νέοι όροι και τι δεσμεύσεις έχει αναλάβει η κυβέρνηση για νέα μέτρα», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.

Ερωτηθείς εν τω μεταξύ σχετικά με το αν υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις πρόσφατες δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Μιχελάκης απέρριψε αυτές τις εκτιμήσεις, τονίζοντας πως δεν δέχεται αφηρημένες έννοιες οι οποίες δεν προσδιορίζουν συγκεκριμένα πράγματα, και οι οποίες όπως είπε, προέρχονται από την κυβέρνηση με στόχο τον αποπροσανατολισμό.

«Στις ανακοινώσεις του Αντώνη Σαμαρά υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα, σε όλες βγαίνει ότι υπάρχει προσωρινή ανακούφιση που εμφανίζεται, όμως, ως σωτηρία κάτι που όμως δεν συμβαίνει», τόνισε, επισημαίνοντας πως όλες οι ανακοινώσεις διαπνέονται από την ανάγκη της δραστικής αλλαγής των όρων του μνημονίου. Σημείωσε τέλος ότι οι αποφάσεις για την επιμήκυνση και τη μείωση του επιτοκίου ήταν πράγματα που τα φώναζε ο πρόεδρος της ΝΔ εδώ και μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή