Κ. Παπούλιας: Παράλογη η επιμονή της Τουρκίας στο πυρηνικό εργοστάσιο

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 19:54
A- A A+

Την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας ώστε να απαντηθεί σε θεσμικό επίπεδο και με την απαραίτητη συνδρομή των εταίρων μας η «παράλογη επιμονή της Τουρκίας να χτίσει πυρηνικό εργοστάσιο» ζητεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμα του, με την ευκαιρία της εθνικής παλιγγενεσίας.

Η κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου, επισημαίνει ο κ. Παπούλιας «σε ένα σημείο ιδιαίτερα σεισμογενές», θέτει σε κίνδυνο τόσο τον ελληνικό χώρο όσο και την ασφάλεια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Καλεί επίσης την Αγκυρα να καταλάβει πως δεν ζει μόνη, αλλά συνυπάρχει σε ένα διεθνές περιβάλλον με συγκεκριμένους κανόνες και όρια.

«Η τραγωδία που βιώνει η Ιαπωνία μάς θυμίζει τη φθαρτότητα της ύλης, τη ματαιότητα του καταναλωτισμού και του πλούτου, την ασημαντότητα της ανθρώπινης ζωής μπροστά στην απολυτότητα της φύσης», αναφέρει, ενώ , όπως τονίζει «εγείρει προβληματισμό ως προς την τήρηση στοιχειωδών κανόνων ασφάλειας αλλά και ως προς τις αρχές της λελογισμένης χρήσης της Επιστήμης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι στις μέρες μας, η αντιμετώπιση μίας ιστορικής πρόκλησης, όπως η οικονομική κρίση απαιτεί ανάλογη αφοσίωση «σε ένα κοινό και υψηλό όραμα που θα δίνει διέξοδο σε έναν κόσμο ευμετάβλητο και κάποιες φορές δραματικά εύθραυστο».

Προτρέπει επίσης «να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του ’21», κατι που, όπως σημειώνει, «το οφείλουμε στους αγωνιστές της Επανάστασης, και ακόμα περισσότερο στη νέα γενιά που αναζητά πρότυπα και σημεία αναφοράς».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή