Αλ. Αλαβάνος: Η κυβέρνηση συγκαλύπτει ενόχους κακουργηματικών πράξεων

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 19:13
A- A A+

Για συγκάλυψη των ενόχων κακουργηματικών πράξεων κατηγόρησε την κυβέρνηση ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, Αλέκος Αλαβάνος, σε δήλωσή του σχετικά με «δωροδοκίες» από μεγάλες γερμανικές εταιρείες.

«Μετά τη Siemens, με τον επικοινωνιακό εξοπλισμό, μετά τη Daimler και τη Mann με τα λεωφορεία, την Ferostaal Τhyssen με τα υποβρύχια, εμφανίσθηκε και η Deutsche Bahn International να έχει δωροδοκήσει έλληνες αξιωματούχους για συμβάσεις του μετρό», ανέφερε, κάνοντας λόγο για πολιτικές και ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνει παράλληλα, ασύλληπτα ποσά έχουν χρησιμοποιηθεί από γερμανικές εταιρείες για να γίνουν συμβάσεις που δεν χρειάζονταν ή ήταν εντελώς ασύμφορες για την Ελλάδα, ενώ τα κονδύλια που δαπανήθηκαν σε όφελος γερμανικών εταιριών αποτελούν σήμερα μεγάλο τμήμα του δημόσιου χρέους της χώρας μας.

Οι δωροδοκίες, προσθέτει, έγιναν γνωστές μετά από έρευνες των Αμερικανών και ακριβώς λόγω των ερευνών αυτών, συνεχίζει, η Deutsche Telekom, αποσύρθηκε από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για να τις αποφύγει και απέσυρε και τον ΟΤΕ, για να μη έρθει στην επιφάνεια το σκάνδαλο για την εξαγορά του.

«Ένα δρόμος υπάρχει μόνο, που απαιτεί όμως και άλλη κυβέρνηση και ένα λαό σε εγρήγορση: Ο διεξοδικός και σε βάθος έλεγχος όλου του δημόσιου χρέους, που εκ των πραγμάτων οδηγεί στη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του ως παράνομου, αλλά και ως τοκογλυφικού», καταλήγει ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή