Γουίμπλετον: Στον τελικό ο Τζόκοβιτς

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011 18:23
UPD:19:06

Ο 24χρονος άσος χρειάστηκε τέσσερα σετ για να κάμψει την αντίσταση του Γάλλου αντιπάλου του, Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα με συνολικό σκορ 3-1.

A- A A+

Για πρώτη φορά στην καριέρα του το νο2 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς, κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του απλού των ανδρών στο Γουίμπλετον.

Ο 24χρονος άσος χρειάστηκε τέσσερα σετ για να κάμψει την αντίσταση του Γάλλου αντιπάλου του, Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα με συνολικό σκορ και πλέον περιμένει το νικητή του ζευγαριού Ράφαελ Ναδάλ-Αντι Μάρεϊ για να δει με ποιον θα αναμετρηθεί την Κυριακή για τον τίτλο.

Η ανωτερότητα του Σέρβου δεν μπόρεσε να αμφισβητηθεί από τον Τσόνγκα, που στα προημιτελικά έκανε την έκπληξη, πετώντας εκτός του Ρότζερ Φέντερερ, όμως το παιχνίδι πρέπει ικανοποίησε ιδιαίτερα όσους το παρακολούθησαν, λόγω του πάθους που έβγαλε ο Γάλλος, την ψυχραιμία που έδειξε ο Τζόκοβιτς και τις πολλές κούρσες που έκαναν και οι δυο αντίπαλοι.

Ο Τσόνγκα μπήκε αρκετά δυνατά και έφτασε πρώτος κοντά στο 1-0, όμως με αντεπίθεση στο τέλος ο Τζόκοβιτς του πήρε το πρώτο σετ. Η συνέχεια ανήκε στον Σέρβο, που πήρε και το δεύτερο σετ, πριν ο Γάλλος να «ξυπνήσει» και να μειώσει σε 2-1. Στο τέταρτο όμως και πλέον καθοριστικό σετ, ο νικητής του φετινού Αυστραλιανού Όπεν εκμεταλλεύτηκε όλα τα αβίαστα λάθη του αντιπάλου του και έφτασε στη νίκη.

Με τη νίκη του αυτή ο Τζόκοβιτς από την ερχόμενη Δευτέρα θα βρίσκεται στο νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ασχέτως αν ο Ράφαελ Ναδάλ καταφέρει να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο που κέρδισε πέρσι στα λονδρέζικα κορτ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις