Έπεσε η «αυλαία» των Special Olympics

Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011 22:13
UPD:05/07/2011 00:10

A- A A+

Έπεσε η «αυλαία» των Special Olympics με την τελετή λήξης στο Καλλιμάρμαρο, όπου η Αθήνα αποχαιρέτισε τους περίπου 7.000 αθλητές από 180 χώρες του κόσμου, τους προπονητές και τις οικογένειές τους.

Τη λήξη των Αγώνων κήρυξε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ακολούθησε η υποστολή της σημαίας των Special Olympics, υπό τους ήχους του ύμνου των Αγώνων που συνέθεσε ο Στέφανος Κορκολής.

«Η Ελλάδα υπάρχει. Η Ελλάδα μπορεί», δήλωσε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Δεσποτοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει μόνο σκοτάδι και απαισιοδοξία. Υπάρχει αισιοδοξία, δύναμη και ανθρωπιά».

«Ευχαριστούμε Αθήνα, ευχαριστούμε εθελοντές, ευχαριστούμε αθλητές», τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του παγκόσμιου κινήματος των Special Olympics, Τίμοθι Σράιβερ. «Είμαστε όλοι μέσα» ανέφερε στα ελληνικά, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο των εθελοντών: «Οι εθελοντές έδειξαν το καλύτερο κομμάτι της Ελλάδας. Κλέψατε τις καρδιές μας. Θα είμαστε πάντα ευγνώμονες. Σας ευχαριστούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Η Αθήνα αποχαιρέτησε τους Special Olympics, παραδίνοντας τη σημαία των Αγώνων στην Κορέα. Η παράδοση της σημαίας των Αγώνων έγινε από την πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής στον Κορεάτη ομόλογό της.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις