Βρετανία: Εκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου

888 συλλήψεις μόνο στο Λονδίνο - Αρχισαν οι δίκες
Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011 08:52
UPD:08:56

Την έκτακτη σύγκληση του κοινοβουλίου είχε ζητήσει προ ημερών ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης της κυβερνητικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων Cobra.

A- A A+

Εκτακτη συνεδρίαση του βρετανικού κοινοβουλίου με αντικείμενο τα σοβαρά επεισόδια των τελευταίων ημερών στο Λονδίνο και άλλες αγγλικές πόλεις, πραγματοποιείται σήμερα κι ενώ η ηρεμία δείχνει να επανέρχεται στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Την έκτακτη σύγκληση του κοινοβουλίου είχε ζητήσει προ ημερών ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης της κυβερνητικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων Cobra. Χθες, σε δηλώσεις του μετά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Κάμερον διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να «σταματήσει αυτό το άθλιο κύμα λεηλασιών και ταραχών».

Η νύχτα που πέρασε ήταν σχετικά ήρεμη τόσο για τη βρετανική πρωτεύουσα όσο και για τις μεγάλες αγγλικές πόλεις (Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ, Λίβερπουλ κτλ) που βρέθηκαν στο επίκεντρο των ταραχών.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη είναι οι δίκες όσων συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Μόνο στο Λονδίνο έχουν γίνει 888 συλλήψεις και έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 371 άτομα. Δίκες γίνονται και κατά τις νυχτερινές ώρες. Χθες, σε φυλάκιση 10 και 16 εβδομάδων καταδικάστηκαν δυο άνδρες για τη συμμετοχή τους σε επεισόδια στο Μάντσεστερ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε εξάλλου τη σύλληψη ενός 32χρονου σε σχέση με το θάνατο τριών ανδρών τους οποίους χτύπησε διερχόμενο όχημα στο Μπέρμιγχαμ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή