Επισκόπηση Τύπου

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011 10:11
A- A A+

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σύνταξη με μπόνους από «πλασματικά ένσημα»".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σύνταξη με «πριμοδότηση» από τα πλασματικά έτη ασφάλισης μπορούν να κατοχυρώσουν όσοι δεν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι τις 31-12-2010, σύμφωνα με επιμέρους αλλαγές που φέρνει νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πετάνε την Ελλάδα στη θάλασσα για να σώσουν Γερμανία και ευρώ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "«Ιφιγένεια» της Ευρώπης επιδιώκουν να μας καταστήσουν οι Γερμανοί, να μας πετάξουν έξω από την ΟΝΕ προκειμένου να γλιτώσουν το κόστος της διάσωσης του ευρωπαϊκού Νότου και πανικόβλητοι από το ενδεχόμενο να υποβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητά τους".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μειώσεις μισθών έως 40% στο Δημόσιο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατάρτιση του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο -κατά πάσα πιθανότητα- οι ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα δώσουν τη δημοσιότητα την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, αφού πρώτα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο".

ΕΘΝΟΣ: "Ολο το σχέδιο για την εφεδρεία στο Δημόσιο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην τελική φάση επεξεργασίας βρίσκεται το Προεδρικό Διάταγμα για την εφεδρεία στο Δημόσιο. Το πλεονάζον προσωπικό μπορεί να παραμένει στις λίστες του ΑΣΕΠ για μετάταξη και μετά το 12μηνο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "ΙΝΚΑ: Μην παραλάβετε τις κάρτες φακελώματος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ο «Μεγάλος Αδελφός» προσπαθεί να μας μαντρώσει, να μας καταστήσει δεσμώτες μέσα στην Πατρίδα μας!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Με 2.000 ευρώ πιο κοντά στη σύνταξη".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μετά τις επιβαρύνσεις που έφερε ο ασφαλιστικός νόμος στα όρια συνταξιοδότησης, έρχεται η ώρα για την εφαρμογή των νέων προβλέψεων για τα πλασματικά χρόνια ασφάλισης. Με εγκύκλιό του ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης διευκρινίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορούν οι εργαζόμενοι να αναγνωρίζουν από 4 έως 7 χρόνια, ώστε να λάβουν γρηγορότερα σύνταξη ή να βελτιώσουν το ποσό της".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νωρίτερα στη σύνταξη 4 έως 7 χρόνια με εξαγορά ενσήμων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "από τέσσερα έως επτά έτη θα μπορούν να αναγνωρίζουν ως πλασματικό χρόνο ασφάλισης όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από το 2011 και εφεξής".

ΕΣΤΙΑ: "Τερατώδη λάθη με τις εφορίες. Καταργούνται υπηρεσίες, παραμένει η γραφειοκρατία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στον όντως υπερβολικό αριθμό των εφοριών και κατ΄επέκτασιν των εφοριακών υπαλλήλων. Οι εφορίες καλώς να καταργηθούν και να συγχωνευθούν. Το χειρότερο είναι η ίδια η γραφειοκρατία και οι διαδικασίες στις οποίες υποβάλλονται οι πολίτες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι περιττές και δεν έπρεπε ποτέ να υπάρχουν".

Η ΑΥΓΗ: "50 χρόνια πίσω μας γυρίζει η ανεργία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πίσω στη δεκαετία του 1960 μας γυρίζουν τα ποσοστά ανεργίας που έφερε στη χώρα μας η μνημονιακή πολιτική. Το εφιαλτικό τοπίο με τους 36.260 Ελληνες που απολύθηκαν μόλις σε ένα μήνα δεν έχει προηγούμενο εδώ και δεκαετίες".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Σύνταξη με πλασματικά χρόνια".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το δρόμο για την αναγνώριση μέχρι και επτά ετών ασφάλισης ανοίγει με εγκύκλιό του το υπουργείο Εργασίας για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από το τρέχον έτος έως και το 2014".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επιτείνονται οι φόβοι για Ευρώπη".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η αναγγελία της έκτακτης συνάντησης της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί την ερχόμενη Τρίτη και η ανακοίνωση αισιόδοξων στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ είχαν ως αποτέλεσμα την ανάκαμψη των χρηματιστηρίων στις δύο πλευρές του Ατλαντικού".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ιδού οι Βάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι τελικές εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής στις σχολές και των πέντε πανεπιστημιακών πεδίων. Η κλιμάκωση του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης ανά κατεύθυνση επιβεβαίωσε το αναμενόμενο γεγονός της μείωσης των αριστούχων σε όλες τις κατευθύνσεις".

Ο ΛΟΓΟΣ: "16,6% εκτινάχτηκε η ανεργία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο 16,6% εκτινάχθηκε τον Μάιο η ανεργία έναντι 12% το Μάιο του 2010 και 15,8% τον Απρίλιο του 2011. Στη Μακεδονία και τη Θράκη τα υψηλότερα ποσοστά, ισχνή μείωση στην Αττική".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Ηρθε η ώρα για κοινό παγκόσμιο νόμισμα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ενιαίο νόμισμα ή σεισάχθεια; Σε κάθε περίπτωση ένας νέος κανόνας λειτουργίας του παγκόσμιου νομισματικού και οικονομικού συστήματος".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δεκαπέντε προτάσεις προστασίας των ανέργων από το ΠΑΜΕ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, για τη νέα δραματική αύξηση της ανεργίας, επισημαίνει: « τα ίδια τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ αποδεικνύουν ποιος πληρώνει την καπιταλιστική κρίση, την πολιτική της κυβέρνησης. Το μεγάλο μακελειό γίνεται ιδιαίτερα στη νεολαία, στις γυναίκες και από την άλλη μεγαλώνουν τα κέρδη των μονοπωλίων»".

ΤΑ ΝΕΑ: "«Τι πρέπει να κάνετε. Ο ευρωπαίος επιτηρητής πιάνει δουλειά και συμβουλεύει".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η ομάδα δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα και ο επικεφαλής της Χορστ Ράιχενμπαχ, που θα αναλάβουν «δράση» από Σεπτέμβριο στην Αθήνα, έχουν διαμηνύσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση ότι τα θέματα με τα οποία θεωρούν ότι πρέπει να καταπιαστούν είναι τα εξής: η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η αναβάθμιση της δημόσιας περιουσίας πριν από την πώλησή της, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν αυξημένα έσοδα".

DEALnews: "Η σύγκρουση των «κορυφαίων»".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το δέλεαρ των ευρύτατων αποκρατικοποιήσεων της επόμενης περιόδου προτίθεται να αξιοποιήσει η κυβέρνηση για να αναδιατάξει και να βελτιώσει τις σχέσεις της με τους κορυφαίους επιχειρηματίες του τόπου".

Press time: "Στις «δαγκάνες» των τοκογλύφων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ως κράτος εν κράτει κινούνται στην Ελλάδα οι τοκογλύφοι. Ακόμα και αν είναι σεσημασμένοι για τη δράση τους, «δουλεύουν» ανενόχλητοι, αφού ξέρουν ότι κανείς δεν θα τους ενοχλήσει".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή