Αίγυπτος: Αναβολή για τις 5/9 πήρε η δίκη του Μουμπάρακ

Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2011 14:55
A- A A+

Για τις 5 Σεπτεμβρίου πήρε αναβολή η δίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ και των δύο γιών του Αλάα και Γκαμάλ, που κατηγορούνται για δολοφονίες διαδηλωτών κατά την εξέγερση της 25ης Ιανουαρίου.

Ο δικαστής Αχμεντ Ρεφάατ αποφάσισε η δίκη να διεξαχθεί ταυτόχρονα με του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Χαμπίμπ ελ Αντλι και απαγόρευσε την τηλεοπτική κάλυψη της διαδικασίας μέχρι την έκδοση της απόφασης.

Ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου, έφτασε σήμερα το πρωί στο δικαστήριο του Καΐρου με φορείο, ενώ νωρίτερα η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες του 83χρονου Μουμπάρακ να οδηγείται με αναπηρικό καροτσάκι στο ειδικό σιδερένιο κλουβί που έχει τοποθετηθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου. Τουλάχιστον 850 διαδηλωτές σκοτώθηκαν στην εξέγερση και περισσότεροι από 6.000 τραυματίστηκαν.

Πριν από την άφιξη του Μουμπάρακ, ένταση επικράτησε έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Αν και το κτήριο βρισκόταν σε κλοιό εκατοντάδων αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων δεν έλειψαν τα επεισόδια ανάμεσα σε υποστηρικτές του Μουμπάρακ και πολίτες που ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη στη μνήμη των θυμάτων.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον Μουμπάρακ επισύρουν την θανατική ποινή, ωστόσο ο ίδιος τις αρνείται.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο, Γερμανικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή