Βρετανία: Υπό 18μηνη επίβλεψη 11χρονος για συμμετοχή στις ταραχές

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011 18:01
A- A A+

Υπό καθεστώς επίβλεψης για 18 μήνες τέθηκε ένας 11χρονος που εμπλέκεται στις ταραχές και τις λεηλασίες, που σημειώθηκαν στη Βρετανία στις αρχές Αυγούστου.

Το αγόρι πιστεύεται ότι είναι το νεαρότερο άτομο που διώκεται σε σχέση με τις ταραχές. Ο 11χρονος εθεάθη από την αστυνομία στην πόλη Ρόμφορντ, στις 8 Αυγούστου, να παίρνει έναν σκουπιδοτενεκέ, αξίας περίπου 50 λιρών, από τη βιτρίνα ενός καταστήματος ρούχων στην οποία είχαν σπάσει τα τζάμια. Το αγόρι βρισκόταν εκείνη την ώρα με μια ομάδα νεαρών, οι οποίοι προκάλεσαν ζημιά ύψους περίπου 6.000 λιρών.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, πέντε ημέρες πριν από το περιστατικό της 8ης Αυγούστου, το αγόρι είχε αναφερθεί στις αρχές για άλλες κατηγορίες, αυτές του εμπρησμού και της πρόκλησης εγκληματικής ζημιάς, σε άλλο περιστατικό που είχε σημειωθεί στις 18 Ιουλίου, κατά το οποίο προσπάθησε να βάλει φωτιά στα καθίσματα ενός λεωφορείου εν κινήσει και στη συνέχεια έσπασε ένα παράθυρο για να διαφύγει.

Ο περιφερειακός δικαστής Τζον Γούλαρντ χαρακτήρισε το παράπτωμα αυτό σοβαρό, μετέδωσε το BBC. «Αν ήσουν λίγο μεγαλύτερος θα κατέληγες στη φυλακή, μάλλον εκεί θα σε αναλάμβαναν κι όχι αλλού. Πρέπει να καταλάβεις σαφέστατα ότι δεν μπορείς να τη γλιτώνεις όταν διαπράττεις αδικήματα αυτού του είδους», είπε ο δικαστής στον 11χρονο.

Οι αρχές θα αποφασίσουν πού θα μείνει το παιδί για τους ερχόμενους έξι μήνες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή