Μ. Χρυσοχοΐδης: Χρειάζεται μια νέα εθνική συμμαχία

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011 13:13
UPD:06/03/2012 16:33

«Η κρίση μάς αφορά όλους. Είναι δοκιμασία πολιτικών φορέων και προσώπων και οι πολιτικοί οφείλουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους ανοίγοντας δρόμους για συγκλίσεις και πολιτική πρόοδο», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο ΥΠΑΑΝ, Μ. Χρυσοχοΐδης, μια ημέρα μετά την αιχμηρή παρέμβασή του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

A- A A+

«Η κρίση μάς αφορά όλους. Είναι δοκιμασία πολιτικών φορέων και προσώπων και οι πολιτικοί οφείλουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους ανοίγοντας δρόμους για συγκλίσεις και πολιτική πρόοδο», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μια ημέρα μετά την αιχμηρή παρέμβασή του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2102066 .

Κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2012, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έθεσε το πρόβλημα και πάλεψε, έστω και με τα λάθη και τις αδυναμίες, που μας αναλογούν. Όμως, άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και η κυβέρνηση βρέθηκε να διαπραγματεύεται για την έξοδο από την κρίση χωρίς ένα αρραγές μέτωπο».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τάχθηκε παράλληλα υπέρ της δημιουργίας ενός εθνικού μετώπου και ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου με το λαό. «Πρέπει να υπερβούμε τους σημερινούς στόχους», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο μεγάλος στόχος είναι να μη χαθεί μία γενιά σε συνθήκες δημοσιονομικής οπισθοδρόμησης και γι' αυτό, όπως είπε, «είναι αναγκαία μία νέα εθνική συμμαχία που θα βασίζεται στη συστράτευση και την αξιοποίηση όλων των πολιτικών δυνάμεων και των πολιτών».

Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη εκπόνησης ενός εθνικού σχεδίου για την περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών, επιστροφή ξένων επενδύσεων, μείωση της παραοικονομίας, αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου. Αναφέρθηκε, όμως, και στο Μνημόνιο τονίζοντας ότι «απέτρεψε μεν τη χρεοκοπία, αλλά δεν πέτυχε την επανεκκίνηση της οικονομίας, την αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, ενώ επιδείνωσε τις προοπτικές ανάκαμψης των επιχειρήσεων».

«Στόχος μας πρέπει να είναι η έξοδός μας από την κρίση στον μισό χρόνο από αυτόν, που ορίζουν οι δανειστές, αντί για δέκα, στα πέντε χρόνια», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «απαιτούνται καθαρές κουβέντες από τους πολίτες και εθνικό σχέδιο στη βάση ενός κοινωνικού συμβολαίου και εθνικής συμμαχίας για την ταχύτερη καταπολέμηση της κρίσης».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή