Κανονισμό για την καταχώρηση του ελληνικού τυριού φέτα, ως προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης, ενέκρινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο κανονισμός προβλέπει μεταξύ άλλων, ότι η φέτα μπορεί να παράγεται μόνο σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας και υπό την προϋπόθεση της αυστηρής τήρησης των προδιαγραφών του προϊόντος.
Προβλέπεται επίσης ότι η παραγωγή άλλων κρατών-μελών ή εκείνοι που δεν τηρούν τις συγκεκριμένες προδιαγραφές, έχουν τη δυνατότητα εντός πέντε ετών να αλλάξουν την ονομασία του τυριού ή να σταματήσουν την παραγωγή.