Αλλαγές στην κατάταξη αθλημάτων στον Εθνικό Αθλητικό Σχεδιασμό, καθώς και την κατάργηση 32 επιτροπών και ομάδων εργασίας της ΓΓΑ, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δοθεί ούτε ένα ευρώ σε «σωματείο-μαϊμού».
Αναφερόμενος στις αλλαγές που έγιναν στην κατάταξη αθλημάτων στον Εθνικό Αθλητικό Σχεδιασμό, ο κ.Μπιτσαξής τόνισε:
«Τα Ολυμπιακά αθλήματα τριάθλου, χόκεϊ επί χόρτου, παγοδρομιών και μπάντμιντον αναβαθμίζονται, κατά αποδοχή της σχετικής εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, αναβαθμίζονται σε αθλήματα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με στοχευμένη κρατική συνδρομή. Παράλληλα, η χιονοδρομία περνάει στα κρατικώς ενισχυόμενα αθλήματα, ενώ αναβαθμίζεται και το τένις από την Γ΄ στην Β΄ κατηγορία, συμπεριλαμβανόμενο πλέον στα αθλήματα εθνικού αθλητικού ενδιαφέροντος. Ταυτόχρονα, η πυγμαχία από την Β΄ κατηγορία περνάει στην Γ΄, εντάσσεται, δηλαδή, στα κρατικώς ενισχυόμενα αθλήματα. Κι αυτό οφείλεται στη διαχειριστική εικόνα που παρουσιάζει η ομοσπονδία του αθλήματος. Είναι, όμως, ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει στην Β΄ κατηγορία».
Οσον αφορά το διάλογο με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ο κ.Μπιτσαξής σημείωσε μεταξύ άλλων, πως «η ΕΟΕ έχει την άποψη ότι ο αθλητικός σχεδιασμός είναι προς την σωστή κατεύθυνση και ευλόγως η Πολιτεία έχει προβεί σε κατηγοριοποιήσεις».
«Η ΕΟΕ εξέφρασε και την άποψη ότι πρέπει τα Ολυμπιακά αθλήματα να χρηματοδοτούνται από την Πολιτεία. Εχουμε τη θέση, όμως, ότι ένα άθλημα δεν πρέπει να χρηματοδοτείται από την Πολιτεία, επειδή είναι Ολυμπιακό», παρατήρησε ο γ.γ. Αθλητισμού.
Σχετικά με το θέμα της κατάργησης 32 επιτροπών και ομάδων εργασίας της ΓΓΑ, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού επεσήμανε ότι επιτροπές αυτές κόστισαν συνολικά από το 2005 πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ - «ένα ποσό, που αποτελεί την ετήσια επιχορήγηση ολόκληρου του ελληνικού σωματειακού αθλητισμού».
Εξάλλου, ο κ.Μπιτσαξής έκανε αναφορά και στο θέμα του διαλόγου για το ποδόσφαιρο με την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα, υπογραμμίζοντας πως «ο διάλογος αυτός πλησιάζει προς το τέλος του και ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Αποδέχθηκα την πρόταση της Σούπερ Λίγκα να παραβρεθώ στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, στις 18 Φεβρουαρίου». Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του μέτρου της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών, ενώ όσον αφορά το θέμα της παρουσίας αστυνομικών στα γήπεδα αναγνώρισε πως «δυστυχώς, είναι απαραίτητη ακόμα».
Τέλος, σχετικά με το θέμα που αφορά τη διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας αθλητών -οι οποίοι έχουν σημειώσει μεγάλη διάκριση- προκειμένου να διοριστούν στο Δημόσιο, ο κ.Μπιτσαξής παρατήρησε: «Η διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας έχει πτυχές που επανεκτιμώνται από την κυβέρνηση. Από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1.700 διορισμοί αθλητών στο Δημόσιο, ενώ το φαινόμενο της αργομισθίας είναι πολύ έντονο. Και το φαινόμενο αυτό πρέπει να εκλείψει. Ο Ελληνας πολίτης δεν μπορεί να δεχθεί ότι κάποιος αθλητής κάνει κατάχρηση του προνομίου αυτού και είναι αργόμισθος. Δεν υπάρχουν περιθώρια αργομισθιών στην ελληνική κοινωνία».