Η «Λαϊκή Θέληση» πίσω από την επίθεση στο γραφείο του Μιχ. Χρυσοχοΐδη

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 20:30
UPD:20:48
A- A A+

Η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» αναλαμβάνει, με προκήρυξή της, την ευθύνη για τη βομβιστική ενέργεια στο εκλογικό γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη την περασμένη εβδομάδα, στο Περιστέρι.

Στην προκήρυξη, που εστάλη στην εφημερίδα το Ποντίκι και θα δημοσιευθεί αύριο Τετάρτη, η οργάνωση εξηγεί τους λόγους της επίθεσης.

Υπενθυμίζεται πως η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο κτήριο όπου στεγάζεται προεκλογικό γραφείο του υπουργού, μέσα σε μεταλλικό κουτί στρατιωτικών πυρομαχικών, το οποίο ήταν τοποθετημένο στα σκαλιά του κτηρίου μεταξύ πρώτου ορόφου και ισογείου.

Κινητό τηλέφωνο υπήρχε και στα εξαρτήματα του μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί στο Περιστέρι.

Η πυροδότηση επρόκειτο να γίνει με την κλήση του συγκεκριμένου κινητού τηλεφώνου. Παραμένει άγνωστο όμως αν η κλήση έγινε και για ποιο λόγο η βόμβα δεν ενεργοποιήθηκε.

Το κουτί εντοπίστηκε από πολίτη που ειδοποίησε την αστυνομία, με αποτέλεσμα να σπεύσουν στο κτήριο πυροτεχνουργοί για εξουδετέρωση της βόμβας.

Οι πυροτεχνουργοί έκαναν ελεγχόμενη έκρηξη, αλλά η βόμβα δεν εξερράγη. Με τη δεύτερη προσπάθεια έγινε η έκρηξη, η οποία προκάλεσε σοβαρές ζημιές. Ευτυχώς οι πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας, καθώς και ένα άτομο που ήταν στο κτήριο δεν τραυματίστηκαν.

Οι υποψίες εξ' αρχής στράφηκαν στη «Λαϊκή Θέληση» επειδή είναι η μοναδική εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση που διαθέτει την τεχνογνωσία πυροδότησης εκρηκτικών μηχανισμών με κινητά τηλέφωνα.

Η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από έξι χρόνια με βόμβα στα δικαστήρια της Λάρισας. Ήταν η πρώτη βόμβα στη χώρα μας που ενεργοποιήθηκε με κινητό τηλέφωνο.

Το τελευταίο της χτύπημα ήταν στα γραφεία της εταιρείας Profit Investment του Γ. Τρεπεκλή στο Κολωνάκι. Έχει αναλάβει επίσης με προκήρυξη την ευθύνη για την ισχυρότατη έκρηξη που έγινε πέρσι τον Μάρτιο έξω από τα γραφεία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και για δύο αποτυχημένες βομβιστικές ενέργειες στη Siemens και στην Μπάγιερ στο Μαρούσι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή