Τουρκικό ΥΠΕΞ: O κ. Έρογλου θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010 18:24
UPD:18:30
A- A A+

Ο νέος Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, «θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις διαπραγματεύσεις για τη λύση του Κυπριακού από το σημείο, που αυτές σταμάτησαν», εκτιμά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ συγχαίρει τον κ. Έρογλου για την «εκλογή» του, αλλά και τον απερχόμενο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ «για την ηγεσία, που άσκησε, και για το όραμά του».

«Ο δυναμισμός, η εποικοδομητικότητα και η ειλικρίνεια, που επέδειξε ο κ. Ταλάτ κατά τις διαπραγματεύσεις, που συνεχίζονται εδώ και δύο χρόνια, έφεραν τα πράγματα στο σημείο, που να μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα», προστίθεται στη ανακοίνωση.

Σημειώνεται ακόμη πως «αν και η ελληνική πλευρά συμβάλλει στις διαπραγματεύσεις με την ίδια καλή πρόθεση, σύντομα θα μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει όλες τις πλευρές».

«Η Τουρκία πιστεύει ότι μία δίκαιη λύση στο νησί θα μετατρέψει την ανατολική Μεσόγειο σε περιοχή ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας», επισημαίνει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών και επαναλαμβάνει ότι η Τουρκία, «ως μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια χώρα, θα συνεχίσει να παρέχει πλήρη υποστήριξη στις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για τη λύση».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή