¶γνοια δήλωσε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης σε ό,τι αφορά επιστολή από τον τότε υπουργό Εθνικής Αμύνης Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, το Δεκέμβριο του 2004, όπου ο τελευταίος εξέφραζε διαφωνίες για τη διατήρηση της σύμβασης του C4I.
Καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens, ανέφερε ότι δεν θυμάται καν αυτή την επιστολή, σημειώνοντας ότι προφανώς θα διαβιβάστηκε στον υφυπουργό κ. Μαρκογιανάκη, στον οποίο είχε εκχωρήσει τον τομέα του συστήματος ασφαλείας.
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος εισηγήθηκε λόγω αρμοδιότητας στο ΚΥΣΕΑ την παραλαβή χρήσης εν όψει ολυμπιακών αγώνων του προβληματικού συστήματος, με την επιστολή του έξι μήνες αργότερα ανέφερε ότι λόγω των ουσιαστικών αποκλίσεων και απομειώσεων του, κρίνεται υψηλής επικινδυνότητας η εξέλιξη της σύμβασης και ζητούσε αναθεώρηση της απόφασης του ΚΥΣΕΑ και λήψη άμεσων μέτρων.
Παράλληλα, ο κ. Βουλγαράκης αποκάλυψε και κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή "non paper" που είχε επεξεργαστεί η Ολυμπιακή Συμβουλευτική Ομάδα, αποτελούμενη από τους πρέσβεις των επτά σημαντικότερων χωρών της περιόδου με τους διαπιστευμένους πράκτορές τους.
Σε αυτό χαρακτήριζε ανέτοιμα τα ελληνικά συστήματα ασφαλείας και συνιστούσε στην Ελλάδα να υποβάλει άμεσο αίτημα παρουσίας στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, όπως είχε υποδειχθεί και στον προκάτοχο του Γιώργο Φλωρίδη.
Αναφέρθηκε ακόμη σε "non paper", το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε ως συγκλονιστικό, που του παρέδωσε ο τότε Αμερικανός πρέσβης Τόμας Μίλερ και στο οποίο αναφέρει ότι «για να γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να έλθουν στην Ελλάδα ειδικά τμήματα των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, βατραχάνθρωποι και στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας».
Κατά τα άλλα ο κ. Βουλγαράκης διέψευσε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο, αν και παραδέχθηκε ότι με τον κ. Χριστοφοράκο συναντήθηκε δύο- τρεις φορές στο γραφείο του στο υπουργείο, όχι κατ’ ιδίαν και τίποτε άλλο πέραν αυτών.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ