ΣΥΝ: Ο Πρωθυπουργός φοβάται την οργή της κοινωνίας

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 14:47
A- A A+

Επίθεση στον Πρωθυπουργό για τα ζητήματα της διαφθοράς αλλά και της οικονομίας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνασπισμού Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην Κομοτηνή.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως ο Πρωθυπουργός «αποποιούμενος τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά αθωώνοντας και τις κυβερνήσεις της Ν.Δ., προσπάθησε να μας πείσει πως για τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή και τη ρεμούλα ευθύνεται η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της».

Επικρίνοντας τις προωθούμενες αλλαγές στην οικονομία, σε ειρωνικό τόνο ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνασπισμού συνέχισε: «Έκανε όμως και μια άλλη διαπίστωση, πως η χώρα βρίσκεται σε φάση "ανάπλασης του κοινωνικού κράτους". Φαίνεται πώς στην αντίληψη του Πρωθυπουργού η έννοια του κοινωνικού κράτους ταυτίζεται με τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, την εκτόξευση της ανεργίας, τη διάχυση της φτώχειας».

«Ένα πράγμα έδειξε ότι φοβίζει τον κ. Παπανδρέου: "η οργή και η διαμαρτυρία" της κοινωνίας που έχει στο στόχαστρό της την πολιτική του. Αυτό το έχει αντιληφθεί σωστά και αποτελεί την πραγματική ελπίδα για την αλλαγή της πορείας της χώρας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή