Η επίθεση στο Μπαλί της Ινδονησίας είχε στόχο τις ΗΠΑ

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2002 08:04
A- A A+

Ο Iνδονήσιος ύποπτος που παραδέχθηκε πως κατασκεύασε τη βόμβα στην πολύνεκρη επίθεση στο Μπαλί, δήλωσε πως έδρασε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να σκοτώσει «τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό Αμερικανών που θα μπορούσε», ως αντίποινα για τις αμερικανικές επιδρομές στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ο Αμρόζι δεν εξέφρασε καμμία μεταμέλεια για την επίθεση της 12ης Οκτωβρίου, που κόστισε τη ζωή σε 190 ανθρώπους, όμως τόνισε πως «δεν είναι ευτυχής» που τα περισσότερα θύματα ήσαν Αυστραλοί κι όχι Αμερικανοί. «Σύμφωνα με τον Αμρόζι, εκείνος κι η ομάδα του επιθυμούσαν να σκοτώσουν τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό Αμερικανών», τόνισε ο επικεφαλής των ερευνών για την επίθεση στο Μπαλί, στρατηγός Μάντε Μάνγκου Παστίκα.

Ο Αμρόζι τόνισε πως οι ΗΠΑ «καταπιέζουν το Ισλάμ» κι εξήγησε πως επιτέθηκαν κατά του Ιράκ και του Αφγανιστάν, αλλά δεν ακολουθούν ισότιμη πολιτική όσον αφορά το Ισραήλ και τους Παλαιστινίους. Ο Αμρόζι, ήταν ο μηχανικός που συνέδεσε τη βόμβα στο παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη μπροστά από το νυχτερινό κέντρο στο Μπαλί. Η αστυνομία εκτιμά πως την ομάδα του αποτελούσαν περίπου δέκα άτομα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή