Με λιμό απειλείται η Αιθιοπία

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2002 11:06
A- A A+

Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Μέλες Ζενάουϊ προειδοποίησε σήμερα μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC ότι η χώρα του απειλείται με λιμό, πολύ σοβαρότερο από εκείνον που σημειώθηκε κατά την περίοδο 1984-85, ότι 15 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν σήμερα το φάσμα της πείνας και ζήτησε διεθνή βοήθεια για να αποφευχθεί η καταστροφή.

«Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι ο αριθμός των απειλούμενων φθάνει τα 15 εκατομμύρια. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Κατά τη διάρκεια του λιμού το 1984-85 η καταστροφή αφορούσε το εν τρίτον του ημίσεος του αριθμού των ανθρώπων που απειλούνται σήμερα», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας. «Εάν ο προηγούμενος λιμός ήταν εφιάλτης, ο σημερινός θα είναι ακόμη τρομερότερος», είπε.

Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την επερχόμενη καταστροφή και δηλώνει ότι υπάρχει ανάγκη για «τεράστιες ποσότητες» επισιτιστικής βοήθειας.

Η Αιθιοπία πλήττεται από ξηρασία η οποία επιτάθηκε από την απουσία φέτος της βραχείας εποχής των βροχών (Ιανούαριος-Μάιος) καθώς και από την καθυστέρηση και την ανεπάρκεια της ποσότητας βροχής κατά τη διάρκεια της μακράς εποχής των βροχών (Ιούνιος-Σεπτέμβριος).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή