Συνάντηση Γ. Ραγκούση - ΓΓ ΟΟΣΑ

Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2010 21:51
A- A A+

Την πρόοδο της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας της Ελλάδας, σε ένα φάσμα τομέων, όπως η διοικητική μεταρρύθμιση, η κεντρική κυβέρνηση και ο στρατηγικός σχεδιασμός, παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στο Γενικό Γραμμετέα του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκούρια.

Όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Ραγκούσης, η Ελλάδα, για πολλαπλά προγράμματα, διατηρεί μία στενή συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, αποσκοπώντας «στην αξιοποίηση της τεχνικής θεσμογνωσίας του Οργανισμού και στην εμπειρία του από άλλες χώρες».

Πρόσθεσε πως στην Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη σειρά μεγάλων και σημαντικών θεσμικών αλλαγών, μέσα από τις οποίες η χώρα προσπαθεί -και όλα δείχνουν ότι καταφέρνει- και να ξεπεράσει το βραχυπρόθεσμο δημοσιονομικό ζήτημα που έχει ανακύψει, αλλά κυρίως να ξεπεράσει το μόνιμο αναπτυξιακό πρόβλημα, το οποίο θα της δώσει τη δυνατότητα να βρεθεί με νέους όρους και στο διεθνές γίγνεσθαι.

Γνωστοποίησε μάλιστα πως κατά τη σημερινή συνάντηση με τον κ. Γκούρια αποφασίσθηκε η από κοινού διοργάνωση με τον ΟΟΣΑ στην Ελλάδα, διεθνούς συνάντησης στις αρχές του 2011, στο επίκεντρο της οποίας θα είναι «οι θεσμικές αλλαγές που επιχειρούνται στην Ελλάδα, εκ των οποίων ορισμένες θεωρούνται πρωτόγνωρες σε διεθνές επίπεδο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή