ΝΔ: Ενστάσεις συνταγματικότητας εγείρει η παρέμβαση Λοβέρδου

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010 16:54
A- A A+

Πυρά κατά του Υπουργού Εργασίας εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία διά του τομεάρχη Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης κ. Ιω. Βρούτση, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου περί κατάργησης, με νομοθετική παρέμβαση, των αποφάσεων του ΟΜΕΔ για τις αυξήσεις μισθών.

Ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για απόπειρα της κυβέρνησης να θέσει υπό «κηδεμονία» τον ΟΜΕΔ, ενώ τόνισε ότι καθημερινά αποδεικνύεται η προχειρότητα και ο αποσπασματικός χαρακτήρας του περιεχομένου του Μνημονίου.

Όπως αναφέρει, «ο υπουργός Εργασίας απειλεί και αναγγέλλει νομοθετική παρέμβαση, που θα απαγορεύει τις διαιτητικές αποφάσεις που προβλέπουν αυξήσεις για το 2010 ή και αργότερα και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για την απαγόρευση ακόμη και των ελεύθερων συλλογικών συμφωνιών».

«Οι σπασμωδικές αυτές κινήσεις της κυβέρνησηςσυνεχίζει ο κ. Βρούτσης «προδίδουν τις προθέσεις της να θέσει υπό «κηδεμονία» τον ΟΜΕΔ. Ταυτόχρονα, εγείρονται ενστάσεις συνταγματικότητας σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία που αναγγέλλει».

Κατηγορεί παράλληλα την κυβέρνηση για προχειρότητα, τονίζοντας ότι η αναστολή της εφαρμογής των αποφάσεων του ΟΜΕΔ, τον καθιστούν επί της ουσίας ανενεργό και οδηγούν στην υποβάθμιση της αξίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

«Όλα αυτά δημιουργούν σύγχυση, αυξάνουν την ανασφάλεια και αποσταθεροποιούν τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες της αγοράς εργασίας», καταλήγει ο κ. Βρούτσης εκφράζοντας τη στήριξη της ΝΔ στο θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και την ΕΓΣΣΕ, αλλά και επισημαίνοντας την ανάγκη αναμόρφωσης του ΟΜΕΔ μέσα από ένα ευρύ κοινωνικό και πολιτικό διάλογο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή