Φινλανδία: Νεκρός διαγωνιζόμενος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σάουνας

Κυριακή, 08 Αυγούστου 2010 19:03

Οι δύο τελικοί διεκδικητές του παγκόσμιου πρωταθλήματος σάουνας στη Φινλανδία οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο και ο Ρώσος πρωταθλητής (αριστερά) απεβίωσε, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

A- A A+

Οι δύο τελικοί διεκδικητές του παγκόσμιου πρωταθλήματος σάουνας στη Φινλανδία οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο και ο Ρώσος πρωταθλητής απεβίωσε, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Στον τελικό οι διεκδικητές έπρεπε να αντέξουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο εσωτερικό της σάουνας σε θερμοκρασία 110 βαθμούς Κελσίου.

«Ο Ρώσος διεκδικητής απεβίωσε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σάουνας», αναφέρεται στο ανακοινωθέν του ο Όσι ¶ρβελα, που επέβλεπε του τελικού. Οι διεκδικητές ήταν ο Φιλανδός Τίμο Καουκόνεν, που είχε κερδίσει την περσινή διοργάνωση με 3’ 46’’, και ο Ρώσος Βλαντίμιρ Λαντιγένσκι που είχε καταταγεί τρίτος το 2009.

Ο ίδιος τόνισε πως ο Φινλανδός διεκδικητής μεταφέρθηκε από την τοποθεσία διεξαγωγής του πρωταθλήματος στη Χεϊνόλα (138 χλμ βορείως του Ελσίνκι) σε νοσοκομείο του Λάχτι, όπου νοσηλεύεται.

Το φινλανδικό πρακτορείο STT μεταδίδει πως ο τελικός διακόπηκε έπειτα από έξι λεπτά και πως όταν άνοιξαν οι πόρτες της σάουνας οι δύο διεκδικητές κατέρρευσαν.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως οι δύο διεκδικητές έφεραν σοβαρά εγκαύματα, όμως ο ¶ρβελα δεν επιβεβαίωσε τις μαρτυρίες αυτές.

Όπως τόνισε «το πρωτάθλημα διακόπηκε αμέσως μετά το συμβάν και ο διοργανωτές είναι βαθύτατα θλιμμένοι από το γεγονός». Ο ίδιος πρόσθεσε πως η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες και πως «όλοι οι κανονισμοί διεξαγωγής είχαν τηρηθεί επακριβώς» και όλοι οι διαγωνιζόμενοι είχαν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή