Ιωάννης Κασουλίδης: Aβέβαιη η έκβαση του σχεδίου Ανάν

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2002 15:32
A- A A+

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννης Κασουλίδης, δήλωσε ότι στο πλαίσιο των ρεαλιστικών πιθανοτήτων που αφορούν τη 12η Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη, είναι αναπόφευκτο να εξετάζεται από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και το ενδεχόμενο ένταξης της Κύπρου χωρίς να έχει επιλυθεί το Κυπριακό.

Ο κ. Κασουλίδης από τις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι πρέπει να θεωρήσουμε αναμενόμενη την απόφαση για ένταξη της Κύπρου, σε αντίθεση με τις εξελίξεις στο σχέδιο Ανάν, η έκβαση του οποίου είναι αβέβαιη.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ορισμένοι εξωγενείς παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν το στόχο της επανένωσης της νήσου ή της απόφασης για επανένωση, όπως η υγεία του Ραούφ Ντενκτάς, η πολιτική ρευστότητα στην Τουρκία, καθώς και η πολιτική βούληση, οι επιδιώξεις και οι προθέσεις της άλλης πλευράς.

Ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι στις Βρυξέλλες είχε συναντήσεις με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τη διεύρυνση, Γκίντερ Φερχόιγκεν, τον Δανό υπουργό Εξωτερικών και τον Χαβιέ Σολάνα, στους οποίους διετύπωσε σειρά αντιδράσεων επι ορισμένων προνοιών του σχεδίου Ανάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή