ΝΔ: Η κυβέρνηση συντηρεί την αισχροκέρδεια

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010 18:33
A- A A+

Τον κώδωνα του κινδύνου για το γεωργικό και τον κτηνοτροφικό τομέα κρούει ο γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Κόλλιας, με αφορμή τις εξελίξεις στις τιμές των σιτηρών και των βασικών ζωοτροφών.

«Την ίδια ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση, δια στόματος του εκπροσώπου της, κ. Φρεντερίκ Βενσέν, διαβεβαιώνει ότι το εμπάργκο στις εξαγωγές σιτηρών από τη Ρωσία θα έχει σχεδόν μηδενική επίπτωση στα κράτη - μέλη και ότι τα αποθέματα σιτηρών είναι μεγάλα, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για μια ακόμη φορά, ολιγωρεί», επισημαίνει ο κ. Κόλλιας.

Κάνει επίσης λόγο για δράση κερδοσκόπων με πρόσχημα την απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει τις εξαγωγές, γεγονός που –όπως υποστηρίζει- έχει ως πρώτα θύματα τους κτηνοτρόφους και τους καταναλωτές.

Ενδεικτικό παράδειγμα, συνεχίζει, είναι το «υποβαθμισμένο μαλακό σιτάρι που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ζωοτροφών, το οποίο, ενώ οι παραγωγοί πούλησαν στην εξευτελιστική τιμή των 0,09 ευρώ το κιλό, σήμερα διοχετεύεται στην αγορά σε υπερδιπλάσια τιμή».

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», καταλήγει, «με την εγκληματική της ανοχή και ανευθυνότητα, συντηρεί την αισχροκέρδεια, η οποία θα έχει επιπτώσεις οδυνηρές για το γεωργικό και τον κτηνοτροφικό τομέα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή