Ισραήλ: Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι αντάρτες στη Γάζα

Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2010 13:45
REUTERS/MOHAMMED SALEM

A- A A+

Τις δυνάμεις τους ανακοίνωσαν ότι ενώνουν 13 ομάδες ανταρτών στη Γάζα προκειμένου να εξαπολύσουν «πιο αποτελεσματικές επιθέσεις» εναντίον του Ισραήλ, μετά τις πρώτες απευθείας συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων από το 2008.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης Χαμάς, που ελέγχει τη Γάζα, ανακοίνωσαν ότι 13 ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες – συμπεριλαμβανομένης της Ισλαμικής Τζιχάντ και των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης – συναντήθηκε στην πόλη της Γάζας χθες.

«Διακηρύσσουμε ότι οι πράξεις αντίστασης περνούν σε μία νέα και προχωρημένη φάση συνεργασίας, ώστε να υπάρχει προετοιμασία για πιο αποτελεσματικές επιθέσεις εναντίον του εχθρού», δήλωσε ο Αμπού Ουμπάιντα.

Ερωτηθείς εάν αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν και βομβιστικές επιθέσεις, απάντησε ότι «όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές».

Η ανακοίνωση έγινε την ώρα που οι ηγέτες του Ισραήλ και των Παλαιστινίων συμφωνούσαν στην Ουάσινγκτον να αρχίσουν απευθείας διαπραγματεύσεις με σκοπό να βρεθεί πλαίσιο ειρηνευτικής συμφωνίας, εντός ενός έτους , για να σταματήσει η αιματοχυσία στην περιοχή. Νωρίτερα, το ένοπλο σκέλος της Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για δύο επιθέσεις που οδήγησαν στο θάνατο τεσσάρων εβραίων εποίκων και τον τραυματισμό άλλων δύο.

Ο Αμερικανός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ, δήλωσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του Μαχμούντ Αμπάς ήταν «εποικοδομητικές». Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου σε δύο εβδομάδες.

Τις συνομιλίες καταδίκασαν και ακραίες οργανώσεις στο Ισραήλ, επικρίνοντας τον κ. Νετανιάχου για το γεγονός ότι αποκάλεσε τους Παλαιστίνιους εταίρους στην ειρήνη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή