Σεζέρ: Οι «15» δεν είναι ειλικρινείς με την Τουρκία

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2002 21:06
UPD:21:08
A- A A+

Ο τούρκος πρόεδρος Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ αμφισβήτησε σήμερα την ειλικρίνεια των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις διμερείς συνομιλίες που είχε μαζί τους, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Πράγα.

Ο τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι με όσους συζήτησε το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. του υπογράμμισαν ότι δεν έχουν αντιρρήσεις οι ίδιοι, αλλά άλλες χώρες έχουν.

«Ολος ο κόσμος λέει το ίδιο. Δεν πιστεύω ότι είναι 100% ειλικρινείς στις απαντήσεις τους», σημείωσε, ενώ αντιθέτως, όπως τόνισε, έλαβε την υποστήριξη του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους.

Οσον αφορά στο θέμα του ευρωστρατού, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «Αν η Ε.Ε. επιδείξει μια εποικοδομητική προσέγγιση, πιστεύουμε ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια ικανοποιητική διευθέτηση προσεχώς».

Ωστόσο ο κ. Σεζέρ σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα σε μια συμφωνία πάνω στο ζήτημα αυτό και στον ορισμό μιας ημερομηνίας για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, και κατέληξε λέγοντας ότι το ίδιο ισχύει και για το Κυπριακό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή