Η ατζέντα της ημέρας

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2010 09:28
UPD:12:53
A- A A+

* Παγκόσμια Ημέρα Ορασης η σημερινή.

* Τις υποτροφίες Aschberg για νέους ηλικίας 25-35 ετών για το 2011 προκήρυξε η UNESCO και καλεί καλλιτέχνες εικαστικών τεχνών, συγγραφείς και μουσικούς να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους, αφού επισκεφθούν για λεπτομερείς πληροφορίες το site www.unesco.org/culture/aschberg. Για τυχόν ερωτήσεις οι υποψήφιοι απευθύνονται στο e-mail [email protected] Το πρόγραμμα αυτό ενθαρρύνει τη μετακίνηση νέων καλλιτεχνών στο εξωτερικό.

* Στην Πελοπόννησο για δεύτερη ημέρα βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντηθεί στις 9 π.μ. με τον δήμαρχο Ναυπλίου, Π. Αναγνωσταρά, στις 9:30 π.μ. με τον νομάρχη Αργολίδος, Β. Σωτηρόπουλο, στις 11 π.μ. με τον νομάρχη Αρκαδίας, Δ. Κωνσταντόπουλο, στις 6:30 μ.μ. με τον νομάρχη Λακωνίας, Κ. Φούρκα και στις 7 μ.μ. με τον δήμαρχο Σπάρτης, Χρ. Πατσίλιβα.

* Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται για δεύτερη ημέρα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σήμερα θα μιλήσει στο "World Debate at the IMF", που διοργανώνει το BBC και θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Alexei Kudrin.

* Τη μόνιμη εκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρτας με ευρήματα απο τις σωστικές ανασκαφές στην Αμβρακία (σημερινή Αρτα) θα εγκαινιάσει σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αρτας στεγάζεται σε νεόδμητο κτίριο, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε γι αυτό το σκοπό. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το ιστορικό Γεφύρι της Αρτας και μόλις 300 μ. από τη σύγχρονη γέφυρα, από την οποία διέρχεται ο κεντρικός οδικός άξονας Ιωαννίνων-Αρτας. Το Μουσείο αποτελείται από δύο στάθμες, μία υπόγεια και μία ισόγεια. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Ηπείρου (Γ΄ ΚΠΣ).

* Περιοδεία στα Οινόφυτα και τη Θήβα πραγματοποιεί σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Νίκο Στουπή και την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Ελίζα Γεωργαντά. Στις 10:30 π.μ. θα λάβουν μέρος σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Οινοφύτων για τη μόλυνση του Ασωπού με του φορείς και τους δημάρχους της περιοχής. Στις 11:30 π.μ. επίσκεψη στην επιχείρηση Schneider Electric και συνάντηση του κ. Χουντή με τη διοίκηση και τους εργαζομένους. Στις 2 μ.μ. σύσκεψη με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θήβας και συνέντευξη Τύπου.

* Συναντήσεις με κατοίκους του Κολωνακίου, του 6ου Διαμερίσματος και εργαζομένων στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 θα έχει σήμερα η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων, Ελένη Πορτάλιου. Ειδικότερα στις 11 π.μ .θα συναντηθεί με την Κίνηση Πολιτών Κολωνακίου, στις 12:30 μ.μ. με Κίνηση Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος και στις 3:30 μ.μ. με την Επιτροπή Εργαζομένων στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9,84". Στις 6 μ.μ. η υποψήφια δήμαρχος θα περιοδεύσει με αντιπροσωπεία της «Ανοιχτής Πόλης» σε γειτονιές του 6ου Διαμερίσματος.

* Συνεδριάζει σήμερα με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα για τέταρτη και τελευταία ημέρα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

* Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) των προσφυγών κατά του μνημονίου και των οικονομικών περικοπών των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων. Η νέα ημερομηνία συζήτησης της υπόθεσης θα οριστεί την ερχόμενη Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογο Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ, ΕΣΗΕΑ, Σωματεία συνταξιούχων, κ.ά. στρεφόμενοι κατά των περικοπών των μισθών, δώρων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, αλλά στρέφονται και ευθέως κατά του μνημονίου. Η αναβολή της συζήτησης έγινε από τις εισηγήτριες, συμβούλους Επικρατείας, Μαίρη Σάρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, καθώς τα αρμόδια υπουργεία και ειδικά αυτό του υπουργείου Οικονομικών δεν απέστειλαν στο ΣτΕ τις θέσεις του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και άλλα έγγραφα που απαιτούνται για να σχηματίσουν οι εισηγήτριες πλήρη νομική εικόνα των ζητημάτων που έχουν ανακύψει.

* Λήγει η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις χορήγησης άδειας άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού της εξεταστικής περιόδου Οκτωβρίου 2010, ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας στο τηλέφωνο: 2813-410723 (κ. Πρεκατσουνάκη).

* Στον χώρο του Σχολείου στους Αγίους Αναργύρους του νομού Λάρισας θα γίνουν σήμερα οι εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης γεωργικών μηχανημάτων, ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση Πολιτικής Γης, Εγγείων Βελτιώσεων & Υδατικών Πόρων της Ν.Α. Λάρισας. Επίσης στον ίδιο χώρο στους Αγίους Ανσργύρους θα γίνουν και τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου οι ίδιες εξετάσεις. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2410-670-387 (αρμόδιος: Κ. Καραθάνος).

* Ξεκινούν σήμερα στον Βόλο οι διήμερες εκδηλώσεις του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον κλάδο με ανοικτά τα μέτωπα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, της αναθεώρησης των νόμων, μελετών και έργων, του ανοίγματος των επαγγελμάτων, του μετέωρου βήματος του Εθνικού Κτηματολογίου, αλλά και των ευκαιριών που μπορεί να προκύψουν στον τομέα της επεξεργασίας και διαχείρισης των γεωχωρικών δεδομένων.

* Ξεκινά σήμερα στο Πεδίον του Αρεως και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου η Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης, στη διάρκεια της οποίας θα εκτεθούν κυψέλες με ζωντανές μέλισσες, τα διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην Ελλάδα, τα προϊόντα της μέλισσας, γύρη, βασιλικό πολτό, κερί, πρόπολη και ποτά από μέλι, ενώ θα επιδεικνύονται οι τόποι συλλογής και χρήσης των προϊόντων κυψέλης. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προϊόντα της μέλισσας από ειδικούς επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και από τους ίδιους τους μελισσοκόμους-παραγωγούς και από προβολή ταινιών σχετικών με τη ζωή των μελισσών. Σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Α.Π.Θ. θα δοθούν πληροφορίες και θα απαντηθούν ερωτήσεις των καταναλωτών και θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μέλι από πεύκο, έλατο, ερείκη, καστανιά, θυμάρι, πορτοκαλιά, βαμβάκι, ηλίανθου, ακακίας, ελαιοκράμβης κ.α. Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα γίνουν προβολές ταινιών για τη ζωή των μελισσών και την προσφορά τους στο οικοσύστημα και τη διατροφή του ανθρώπου.

* Στο Δημοτικό Σχολείο Βιάννου θα βρίσκεται σήμερα η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Η επίσκεψη αυτή στοχεύει στη διάγνωση, την πρόληψη και την προστασία της στοματικής υγείας των μικρών μαθητών της Α' και Β' Τάξης. Περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας Ηρακλείου στο τηλέφωνο 2813-400-375.

* Στις 9 π.μ. περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθήνας και μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού στο Ειδικό Σχολείο ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι (Κόνωνος 16). Θα συμμετέχει ο Χουρδάκης Χάρης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού τομέα.

* Στις 9 π.μ. έως τη 1:30 μ.μ. στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου (κτίριο Ξυλοτεχνίας, Παρασκευοπούλου και Δημοσθένους) η 24 η εθελοντική αιμοδοσία με τη συνεργασία της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Θριάσιου Νοσοκομείου.

* Στις 9:30 π.μ. στο αμφιθέατρο του Περιφερειακού Τμήματα ΤΕΕ Μαγνησίας (2ας Νοεμβρίου & Ξενοφώντος, Βόλος) ημερίδα του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών με θέμα: Διαχείριση της πράξης εφαρμογής και καταχώρησή της στο Εθνικό Κτηματολόγιο". Στην ημερίδα έχουν κληθεί εκπρόσωποι από την Κτηματολόγιο Α.Ε. και τη Διεύθυνση Τοπογραφικών Εφαρμογών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής.

* Στις 10 π.μ. στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Καθ. Ρωσσίδη 11, Καλαμαριά) συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

* Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

* Στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο "Porto Palace" (26ης Οκτωβρίου 65, Λιμάνι) ανοιχτή σύσκεψη του υπουργού υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, με αντικείμενο την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Η σύσκεψη διοργανώνεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι αγροτικών φορέων της Περιφέρειας.

* Στις 11 π.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης θα παρευρεθεί σε εκδήλωση με θέμα: «Πολιτικές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την Κεντρική Μακεδονία», τις οποίες θα παρουσιάσει ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Σκανδαλίδης.

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη σε ΤΕΕ/Τμ. Δυτικής Κρήτης.

* Στις 11:30 π.μ. στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) - Λ. Αλεξάνδρας - η παρουσίαση επιχείρησης πανελλαδικής εμβέλειας από τον τμηματάρχη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Α/Υ Σφακιανάκη.

* Στις 11:30 π.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης θα παραστεί στην ημερίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα "Η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης", που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

* Στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο "Διβάνη" στη Λάρισα η παρουσίαση των προγραμματικών αξόνων για τη Λάρισα και τον νομό στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη Θεσσαλία με το Πρόγραμμα "Καλλικράτης" από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, Ρένα Καλαριώτου.

* Στις 12:30 μ.μ. εθιμοτυπική επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη, Daniel B. Smith στον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Ιωάννη Διαμαντίδη.

* Στη 1:30 μ.μ. στις εγκαταστάσεις των ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Μούδρου στη Λήμνο, παρουσία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, θα κάνει την επίσημη παρουσίαση της ψηφιακής διάστασης του Νέου Σχολείου. Ζωντανή μετάδοση από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: www.sch.gr

* Στη 1:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, συνάντηση του δημάρχου, Γιώργου Πατούλη, με τους 114 εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης που μεταφέρονται σε προσωποπαγείς θέσεις στον Δήμο. Κατά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης θα υπογράψει την απόφαση κατάταξής τους σε αντίστοιχες της ειδικότητάς τους προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Δήμο Αμαρουσίου, μετά και τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Με την υπογραφή της απόφασης κατάταξης, οι εργαζόμενοι της ΔΕΑΔΑ που μεταφέρονται στο Δήμο αποκτούν μόνιμη και σταθερή εργασία και διασφαλίζουν για πάντα το εργασιακό τους μέλλον.

* Στις 2 μ.μ. στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (25 ης Μαρτίου και Πανός 21, Τρίπολη) συνέντευξη Τύπου της διοίκηση του Επιμελητηρίου για την επίσημη παρουσίαση και το περιεχόμενο εκδήλωσης "Το Νέο Νομοθετικό Πλαίσιο για την Απαγόρευση του Καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και οι όροι χρήσης μουσικής σε καταστήματα εστίασης - καφέ - μπαρ". Τη συνέντευξη τύπου θα δώσουν οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού τμήματος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Παρασκευάς Κατσικερός. και το μέλος του ΔΣ κ. Ιωάννης Παπαγεωργίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2710-227-141 και 2.

* Στις 4:15 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» (Πλατεία Καραϊσκάκη) ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει χαιρετισμό στο 34ο Εκτακτο Απολογιστικό Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

* Στις 5:30 μ.μ. φθάνει στην Αρτα ο υπουργός Πολτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, προκειμένου να τελέσει τα εγκαίνια του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης.

* Στις 6 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη σε περιοχές του Δ. Ακρωτηρίου, ΠΑΖΙΝΟΣ, ΜΟΥΖΟΥΡΑ, ΧΟΡΔΑΚΙ, ΚΑΘΙΑΝΑ, ΧΩΡΑΦΑΚΙΑ, ΣΤΕΡΝΕς

* Στις 6:30 μ.μ. στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο-είσοδος από Πεντέλης 11) η παρουσίαση του βιβλίου της Λίλης Λαμπρέλλη με τίτλο: "Το κρυμμένο νερό" και η αφήγηση ενός λαϊκού παραμυθιού από το CD της, "Θα πούμε ψέματα, θα πούμε την αλήθεια". Η εκδήλωση που απευθύνεται σε παιδιά 5 έως 10 ετών διοργανώνεται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα: 210-9469-631 και 632.

* Στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Βικτωρίας ανοιχτή συγκέντρωση διοργανώνει η «Λαίκή Συσπείρωση» για τη σοβαρή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας από την αντιλαϊκή, αντιμεταναστευτική πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με τη στήριξη του ΛΑΟΣ και την τεράστια ευθύνης της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη. Στην συγκέντρωση θα μιλήσουν ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

* Στις 7 μ.μ. ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης, θα εγκαινιάσει το εκλογικό κέντρο του Δήμου Απολλωνίας, στην κεντρική πλατεία της Νέας Απολλωνίας.

* Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη στις Συκιές και ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων περιοχή Δενδροφυτείας (Μελ. Μερκούρη και Ζαχ . Γούναρη, γωνία).

* Στις 7:30 μ.μ. στα γραφεία της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τριανδρίας, ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη.

* Στις 8:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη, ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε συγκέντρωση Βορειοηπειρωτών ομογενών και μεταναστών που ζουν στη συμπρωτεύουσα.

* Στις 8:30 μ.μ. στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Εξουσία Πολιτών» (Βασ. Γεωργίου 2, απέναντι από το νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης) η ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ανεξάρτητου υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Μάκη Στεργίου.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου

* Παγκόσμια Ημέρα των Ταχυδρομείων η σημερινή.

* Σήμερα στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό του, Timothy Geithner, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Κίνας, Zhu Guangyao. Eπίσης ο κ. Παπακωνσταντίνου θα μιλήσει σε εκδήλωση του International Institute of Finance, με θέμα: "Achieving Balanced and Sustainable Growth: Managing Debt Dynamics in Mature Markets" και θα παραχωήσει συνέντευξή σε δημοσιογράφους ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ.

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στη Δημητσάνα και συνάντηση με τους δημάρχους της Γορτυνίας. Ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί και Στεμνίτσα.

* Στις 10 π.μ. στα γραφεία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ)- Πλ. Μοριχόβου 1, Θεσσαλονίκη, συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης, Ι. Φουσέκη.

* Στις 11 π.μ. περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων και μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού στη συνοικία του Βοτανικού και στα καφενεία της πλατείας. Θα συμμετέχει η Τσάμη Αθηνά, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικού τομέα.

* Στις 11 π.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα εγκαινιάσει το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 στην Ανω Περαία (συμβολή των οδών Σμύρνης και Ολυμπιάδος.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, με τον Σύλλογο Καταστηματαρχών και Ξενοδόχων Ν. Χώρας, με τον Σύλλογο Αλιέων Ν. Χώρας με το διοικητικό συμβούλιο του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου "Παγχανιακός".

* Στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «Macedonia Palace» έκτη κατά σειρά συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΜΚΟΕΕ). Μισή ώρα πριν την έναρξη θα διανεμηθεί δελτίο Τύπου από φορείς του κλάδου της κτηματαγοράς για την κατάταση που επικρατεί στην αγορά των ακινήτων.

* Στις 11:30 π.μ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, θα παρακολουθήσει την παρουσίαση του βιβλίου «Ν’ αλλάξου (την) πόλη», του Δημήτρη Κούβελα.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων δημόσια συζήτηση των υποψηφίων δημάρχων Χανίων, κατόπιν πρότασης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χανίων, με θέμα:

"Ο ρόλος του νέου Δήμου Χανίων δίπλα στις τοπικές επιχειρήσεις".

* Στις 5 μ.μ. στο Κλειστό της Καλαμαριάς ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης θα δώσει το παρών στον μικρό τελικό του 14ου Τουρνουά Μπάσκετ Γυναικών που διεξάγεται στη μνήμη της αθλήτριας Εφης Σωτηροπούλου.

* Στις 6 μ.μ. στον χώρο του Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου (συμβολή των οδών Αγίας Παρασκευής και Νεάρχου, λιμάνι Χερσονήσου), τα εγκαίνια έκθεσης ψηφιδωτού που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείο σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) Ηρακλείου, το Δήμο Χερσονήσου, το Πνευματικό Κέντρο Χερσονήσου και τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Γυναικών "ΒΡΙΤΟΜΑΡΤΥΣ", στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τουρισμού 2010. Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι εκπαιδευόμενοι του Επιμορφωτικού Προγράμματος "Εργαστήριο Ψηφιδωτού" της ΝΕΛΕ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Οκτωβρίου και θα λειτουργεί από 17:00 έως 21:00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

* Στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο Holiday Inn στη Θεσσαλονίκη, ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε εκδήλωση της ΔΑΚ-ΜΜΕ.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου

* Παγκόσμια Ημέρα για τη Ψυχική Υγεία η σημερινή.

* Σήμερα στη Νέα Υόρκη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Dominic Strauss Kahn.

* Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής ιδεών στο πλαίσιο της ανοικτής πρόσκλησης με θέμα: «Οι πολίτες δημιουργούν φορολογική συνείδηση» που έχει απευθύνει το υπουργείο Οικονομικών. Η πρόσκληση και οι όροι συμμετοχής βρίσκονται στην ιστοσελίδα: http://www.minfin.gr/portal/el/resource/section/video-contest Μπορείτε να δείτε τις μέχρι τώρα συμμετοχές στη διεύθυνση: http://www.youtube.com/minfingre Υπενθυμίζεται ακόμα η παράλληλη πρόσκληση του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά στον ανασχεδιασμό του εντύπου της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1), καθώς και τις φόρμες μέσω των οποίων γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων αυτών, με τίτλο: "Ο Πολίτης σχεδιάζει τη φορολογική του δήλωση". Οι όροι συμμετοχής βρίσκονται στην ιστοσελίδα: http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/bec4efca-50f0-486b-a93f-9a191bd49622

* Στις 10 π.μ. στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, επίσημη δοξολογία και ομιλία από τον μητροπολίτη Ανθιμο, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα.

* Στις 10 π.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα παραστεί στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα.

* Στις 10 π.μ. στο αμφιθέατρο του Περιφερειακού Τμήματα ΤΕΕ Μαγνησίας (2 ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος, Βόλος) η 5 η πανελλαδική συνδιάσκεψη του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, για τη:

-Λήψη αποφάσεων επί των παρεμβατικών δράσεων και πολιτικών που θα ακολουθήσει ο Σύλλογος επί θεμάτων που άπτονται κλαδικού ενδιαφέροντος.

- Την από κοινού αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος δράσης και τη συνδιαμόρφωση του κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού του Συλλόγου, βάσει του νέου επαγγελματικού και οικονομικού περιβάλλοντος.

* Στις 10:30 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ. στην Αίγλη του Ζαππείου ένα ταξίδι από το παρελθόν μέχρι σήμερα, ανακαλύπτοντας μερικές από τις πιο σημαντικές σελίδες της ιστορίας του αυτοκινήτου με ξεναγό την Alfa Romeo και με την υποστήριξη της Fiat Group Automobiles Hellas. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 10:45 π.μ. στο Ηρώον του Γ' Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα. Στεφάνια θα καταθέσουν: εκπρόσωπος της κυβέρνησης, στρατηγός διοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού, νομάρχης Θεσσαλονίκης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδα γενικός επιθεωρητής Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδος, διοικητής 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων.

* Στις 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρου Δήμου Λαμιέων (επί της οδού Λεωνιδίου) σύσκεψη με κεντρικό ομιλητή τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Κουτσούκο με αντικείμενο: «Αγροτική πολιτική της κυβέρνησης». Στη σύσκεψη έχουν κληθεί εκπρόσωποι αγροτικών φορέων της Περιφέρειας.

* Στις 11 π.μ. περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων και μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νϊκου Σοφιανού στην συνοικία Μαρκόνι και ομιλία του σε σύσκεψη στο καφενείο της περιοχής. Θα συμμετέχει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού τομέα Σακκάς Λεωνίδας.

* Στις 11:30 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στη Ηράκλεια και ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στο καφέ Planet.

* Στις 11:30 στο ξενοδοχείο «REX» στην Καλαμάτα ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου, διοργανώνει το ΛΑΟΣ, με θέμα: «Ο Καλλικράτης και η εφαρμογή του».

* Στις 7:30 μ.μ επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στον Λαγκαδά και ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στην αίθουσα Λουτρών.

* Στις 8:30 μ.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα παραστεί στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσηλευτών Χειρουργείου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή