Απάντηση Γ. Πεταλωτή στα περί σπατάλης στη ΓΓΕ-ΓΓΕ

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010 13:53
A- A A+

Απάντηση σε δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο η «σπάταλη» διαχείριση του πολιτικού προϊσταμένου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης (ΓΓΕ-ΓΓΕ) κ. Γ. Πεταλωτή έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνει ο ελληνικός λαός την κάθε δήλωση του Πρωθυπουργού με 200 ευρώ, έδωσε με σημερινή του ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Πεταλωτής, η άμεση απομαγνητοφώνηση και μετάφραση των δηλώσεων, ομιλιών, συνεντεύξεων του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο των διεθνών δραστηριοτήτων του, αποτελεί ζήτημα ύψιστης εθνικής σημασίας, καθώς η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου οικονομικού και πολιτικού ενδιαφέροντος.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

«Είναι εξίσου πανθομολογούμενο ότι οι συνεχείς διεθνείς παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού συνέβαλαν τα μέγιστα στην θετική μεταβολή του διεθνούς περιβάλλοντος για την Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και διευκρινίζει ότι η άμεση απομαγνητοφώνηση και μετάφραση απαιτούν ειδικές επαγγελματικές υποδομές, για τις οποίες η ΓΓΕ-ΓΓΕ προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με ανάδοχο εταιρεία και η οποία για λόγους διαφάνειας αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Υπηρεσίας.

Ο κ. Πεταλωτής υπενθυμίζει ακόμη ότι οι δαπάνες για θέματα δημοσίων σχέσεων καθώς και για εθνικά θέματα έχουν περιοριστεί σημαντικά. «Το 2009 το κονδύλι που δαπανήθηκε για δημόσιες σχέσεις ήταν 417.295,24 ευρώ ενώ το 2010 η εν λόγω δαπάνη δεν θα ξεπεράσει τα 113.000 ευρώ (96.025,67€ έως σήμερα)», αναφέρει ενδεικτικά και προσθέτει:

«Στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών και εξορθολογισμού πόρων η πολιτική ηγεσία της ΓΓΕ-ΓΓΕ προχώρησε στις γνωστές νομοθετικές ρυθμίσεις για την λειτουργία των Γραφείων Τύπου Εξωτερικού από τις οποίες το ετήσιο συνολικό όφελος υπολογίζεται σε εκατομμύρια ευρώ».

Σημειώνει τέλος ότι η ΓΓΕ από τον περασμένο Ιούνιο, με σεβασμό στην αρχή της διαφάνειας, δημοσιεύει πρόσκληση στον ιστότοπό της για την διαδικασία των πρόχειρων διαγωνισμών, ενώ δημοσιεύει και τις υπογεγραμμένες συμβάσεις διασφαλίζοντας –όπως υποστηρίζει- την ενημέρωση των πολιτών για την διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή