Η ατζέντα της ημέρας

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 09:50
UPD:11:06
A- A A+

* Σήμερα η εξ αναβολής συνέντευξη Τύπου της τρόϊκας.

* Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η κλήρωση μεταξύ ανωτάτων δικαστών - όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και τον κανονισμό της Βουλής - για την ανάδειξη πέντε τακτικών και τριών αναπληρωματικών μελών του Δικαστικού Συμβουλίου, καθώς και του ασκούντος καθήκοντα εισαγγελέα και του αναπληρωτή του, για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των πρώην υπουργών για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

* Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) εκδικάζονται σήμερα οι προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και άλλων φορέων κατά του Μνημονίου.

* Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

* Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική οδό Τριπόλεως- Πύργου σήμερα αύριο 24 και μεθαυριο 25 Νοεμβρίου, στο τμήμα Τριπόλεως-Λεβιδίου-Λαγκαδίων, από το 33ο χλμ. έως το 79ο, λόγω εκτέλεση ερευνητικών γεωτρητικών εργασιών στην είσοδο Λαγκαδίων, για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων και την αποτροπή τυχόν ατυχημάτων. Για το χρονικό αυτό διάστημα, η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων, που κατευθύνονται από την Τρίπολη προς τον Πύργο και αντίστροφα, μέσω Λαγκαδίων, θα πραγματοποιείται ως ακολούθως:

α. Στο 33ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Τρίπολης-Πύργου θα εκτρέπεται η πορεία τους, θα εισέρχονται στην Ε.Ο Τρίπολης- Πάτρας (111) και μέσω αυτής θα εισέρχονται στον Νομό Αχαΐας, θα κινούνται μέχρι την διασταύρωση Δάφνης Καλαβρύτων και από εκεί θα ακολουθούν την διαδρομή Δάφνη - Πουρναριά - παράλληλα λίμνης Λάδωνα-φράγμα Λάδωνα -Τρόπαια-Σταυροδρόμι και αντιστρόφως ή

β. Μετά το 56ο χιλιόμετρο, θα εκτρέπεται η πορεία τους και θα κινούνται μέσω Δημητσάνας - Ζάτουνας - Παλούμπας - Λουτρών Ηραίας - Κοκλαμά και αντιστρόφως.

* Στις 10 π.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην καθαριότητα των ΟΤΑ.

* Στις 11 π.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα εγκαινιάσει τη νέα φιλανθρωπική εταιρεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την επωνυμία «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» (Ηρας 8 και Δέσπως Σέχου, Ν. Κόσμος).

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της Μικτής Διϋπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ) Ελλάδος-Αιγύπτου από τον υφυπουργό Σπύρο Κουβέλη και τον υφυπουργό Επικρατείας της Αιγύπτου - αρμόδιο για θέματα συνεργασίας με τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και την Ε.Ε., Mustafa Abdou Mohamad Eisa, Με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου ολοκληρώνονται οι διήμερες εργασίες της ΜΔΕ, που αφορούν στη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς των επενδύσεων, του τουρισμού, της ενέργειας (φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας), των κατασκευών, των νέων τεχνολογιών (πληροφορική-τηλεπικοινωνίες), των τραπεζικών υπηρεσιών, των μεταφορών (οδικές, θαλάσσιες, αερομεταφορές), του περιβάλλοντος, της διαχείρισης υδάτινων πόρων και υγρών αποβλήτων και, τέλος, της μορφωτικής και επιστημονικής συνεργασίας.

* Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ), στα γραφεία της Ενωσης (Μεσογείων 15, 4ος όροφος).

* Στις 2 μ.μ. στην ATEbank, Πανεπιστημίου 4 & Κριεζώτου 2 (8ος όροφος), η παρουσίαση συνεργασίας της ΤΕbank με την ΜΚΟ "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος Β' .

* Στις 5 μ.μ. έξω από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) - Μιχαλακοπούλου και Παπαδιαμαντοπούλου, μετρό: Μέγαρο Μουσικής - συναυλία ενάντια στις απολύσεις στον Τύπο.

* Στις 6 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Πολυγύρου συνεδριάζει με 10 θέματα στην ημερήσια διάταξη το Δημοτικό Συμβούλιο.

* Στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μεγάρου της Εθνικής Τράπεζας «Θεόδωρος Β. Καρατζάς» (Αιόλου 82-84), δημόσια συζήτηση με θέμα: «Η Κρίση Μητέρα της Αλλαγής: Για μια Διαφορετική Ελλάδα», διοργανώνει το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

Η πορεία που χαράσσει η Ελλάδα από τις αρχές Μαΐου είναι δύσκολη και σίγουρα διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν. Με το βλέμμα προς το μέλλον πλέον, το μείζον θέμα είναι αν η χώρα θα καταφέρει μεσοπρόθεσμα να επωφεληθεί από την κρίση, υλοποιώντας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, αυξάνοντας την παραγωγικότητά της και εκσυγχρονίζοντας τις δομές του κράτους και της κοινωνίας.

Ο κύριοι Πέτρος Μάρκαρης, συγγραφέας, Αλέκος Παπαδόπουλος, πρώην υπουργός, Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ και Κωστής Χατζηδάκης, βουλευτής και πρώην υπουργός, θα είναι οι ομιλητές. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης.

* Ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο «Grand Palais des Beaux Arts» στο Παρίσι η έκθεση των «Ανεξαρτήτων» (Artistes Independants) με τη συμμετοχή - για πρώτη φορά - Ελλήνων καλλιτεχνών, 17 το σύνολο, οι οποίοι θα εκθέσουν τα έργα τους έως την Κυριακή 29 Νοεμβρίου. Την πρωτοβουλία και την όλη οργάνωση, για τη συμμετοχή των Ελλήνων καλλιτεχνών στην έκθεση των "Ανεξαρτήτων ", είχε η κριτικός και ιστορικός τέχνης, Εμμυ Βαρουξάκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή