Πέντε νομοσχέδια στο υπουργικό συμβούλιο

Επί τάπητος η συγκρότηση αρχηγείου Λ.Σ. και η σύσταση φορέα Υδρογονανθράκων
Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2010 09:01
UPD:12:41

Την ανάγκη διαφύλαξης του κοινωνικού κράτους, επισήμανε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ο Γ. Παπανδρέου, λέγοντας πως τα ευρωομόλογα μπορούν όχι μόνον να εξυπηρετήσουν δανειακές ανάγκες αλλά και να χρηματοδοτήσουν έργα υποδομής.

A- A A+

Πέντε νομοσχέδια θα συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδριάζει στις 15:00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Την ανάγκη διαφύλαξης του κοινωνικού κράτους, επισήμανε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ο Γ. Παπανδρέου. Τα ευρωομόλογα, είπε, μπορούν όχι μόνον να εξυπηρετήσουν δανειακές ανάγκες αλλά και να χρηματοδοτήσουν έργα υποδομής.

Τα νομοσχέδια που θα εξεταστούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αφορούν την ίδρυση της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, τη διατήρηση των δεδομένων που παράγονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία με ηλεκτρονικές επικοινωνίες, τη λήψη και καταγραφή ήχου και εικόνας σε δημόσιους χώρους, τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας, τη συγκρότηση αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και την σύσταση φορέα Υδρογονανθράκων.

Από το βήμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε πως οι Σοσιαλιστές προτείνουν νέα αποτελεσματικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης». Λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρόταση για φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, η οποία ανήκει στον ίδιο και υιοθετήθηκε από το ευρωκοινοβούλιο, αλλά και στα ευρωομόλογα, τα οποία, όπως είπε, μπορούν όχι μόνον να εξυπηρετήσουν δανειακές ανάγκες, αλλά και να αναδειχθούν σε αναπτυξιακούς μοχλούς.

«Η απάντησή μας στην πολιτική λιτότητας των Συντηρητικών», τόνισε, «είναι υπεύθυνη δημοκρατία, υπεύθυνη πολιτική ισότητας, υπεύθυνη πολιτική για το περιβάλλον».

Ο κ Παπανδρέου στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη διαφύλαξης του κοινωνικού κράτους και υπεραμύνθηκε της κοινωνικής δικαιοσύνης, λέγοντας ότι «το να διασώζουμε τις τράπεζες εις βάρος των φτωχότερων πολιτών δεν είναι μόνον οικονομικά μη βιώσιμο, είναι κοινωνικά και ηθικά απαράδεκτο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή