Τ. Χυτήρης: Επιψήφιση του προϋπολογισμού δεν σημαίνει ότι δεν κάνουμε κριτική

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 12:58
A- A A+

«Ο,τι γίνεται εξ ανάγκης, πραγματοποιείται χωρίς το γνώμονα του πολιτικού κόστους, και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό και από τα πολιτικά κόμματα, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης», ανέφερε από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2011, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης.

Όπως επισήμανε ο κ. Χυτήρης, η επιψήφιση του νέου προϋπολογισμού «δεν σημαίνει ότι δεν κάνουμε κριτική, γιατί και λάθη γίνονται και αστοχίες, αλλά είναι μία ιδιαίτερη περίοδος, κατά την οποία πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη».

O αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης.

Εκανε επίσης μακρά αναφορά στην κρίση, εντάσσοντάς τη σε έναν οικονομικό πόλεμο που διεξάγεται σήμερα σε μία μεταβατική και άκρως επικίνδυνη, όπως είπε, περίοδο, στην οποία οι αγορές και οι κερδοσκόποι έβαλαν στο στόχαστρο το ευρώ και τον πιο αδύναμο κρίκο που είναι η χώρα μας. Εξέφρασε εξάλλου την εκτίμηση ότι πάμε σε μία νέα εποχή πραγμάτων και έκρινε ως μέγα ευτύχημα το ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο ευρώ και στην ευρωζώνη, καθώς επίσης και το ότι δημιουργήθηκε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης.

Για την κατάσταση που δημιουργήθηκε φταίμε εμείς και περισσότερο οι πολιτικοί που δεν είδαν τι ερχόταν, «όταν πέσαμε με τα μούτρα στην κατανάλωση και όταν αυξήθηκαν δυσανάλογα οι μισθοί, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στης ευθύνες του πολιτικού κόσμου, ο κ. Χυτήρης καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν έγινε, όπως τόνισε, καμία σύγκλιση, ούτε ο εκσυγχρονισμός που χρειαζόταν η χώρα, αλλά ευτυχώς -πρόσθεσε- «που βρίσκεται στη φάση αυτή το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και για πρώτη φορά γίνονται μεταρρυθμίσεις, ενώ στο λεξικό των πολιτικών μπήκε η λέξη διαφάνεια».

Το πολιτικό σύστημα που έχει ραγίσει, θα αναθεωρηθεί και θα αλλάξει, τόνισε εν συνεχεία, κρίνοντας παράλληλα ότι ο «πανικός που δημιουργεί η τηλεόραση είναι μέγα έγκλημα». Ασκησε επίσης κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία, εξήγησε, ευθύνονται εξίσου, καθώς δεν εννοούν ότι δεν έφερε το Μνημόνιο την κρίση, αλλά η κρίση τα Μνημόνιο.

Σε ότι αφορά στον τομέα του, επισήμανε ότι στόχος είναι να μπει τάξη σε ένα άναρχο τοπίο, ειδικά στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης, υπογραμμίζοντας ότι επιτέλους θα δοθούν οι τηλεοπτικές άδειες. Για τη δημόσια τηλεόραση, υποστήριξε «ότι έχει να επιτελέσει σπουδαίο ρόλο με ένα πρόγραμμα που θα βασίζεται στον πολιτισμό και στον ευγενή διάλογο, στη γνώση και στην ψυχαγωγία σε αντίθεση με κάποιες φωνές που λένε "κλείστε την", γιατί αυτό εξυπηρετεί άλλους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή