Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης Χρήστο Μαρκογιαννάκη προέβη το απόγευμα ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, «καταγγέλλοντας την άγρια επίθεση και τον ξυλοδαρμό από αστυνομικά όργανα δημοσιογράφων και άλλων εργαζόμενων στα ΜΜΕ, οι οποίοι κάλυπταν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο».
Ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ζήτησε επίσης «να μην παρεμποδίζονται οι δημοσιογράφοι στο έργο τους της καταγραφής των γεγονότων και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, τόσο οι φυσικοί όσο και ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης αυτής».
Για αναίτια επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε φοιτητές που αποχωρούσαν μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ. Όπως υποστηρίζει, οι αστυνομικές δυνάμεις χτυπούσαν και προχωρούσαν σε συλλήψεις «όποιου έβρισκαν μπροστά τους (ακόμη και δικηγόρους, δημοσιογράφους, περαστικούς), ενώ την ίδια ώρα σε άλλα σημεία της Αθήνας συνέβαιναν επεισόδια». «Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε κάθε δημοκρατικό πολίτη» προσθέτει.
«Η Αστυνομία, με τη στάση της αυτή, πυροδοτεί νέες εντάσεις. Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων πολιτών που αδίκως προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ» καταλήγει.
«Καταγγέλλουμε τους ξυλοδαρμούς και την αγριότητα των ΜΑΤ σε βάρος περαστικών και δημοσιογράφων, στους δρόμους της Αθήνας μετά τις διαδηλώσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή του και το ΚΚΕ, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση. «Η δράση των ΜΑΤ ήταν επίδειξη δύναμης και καταστολής που αξιοποιεί την προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων» καταλήγει.
Nωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι προσαχθέντες, μεταξύ των οποίων και δικηγόροι, που τελικά αφέθησαν ελεύθεροι, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
Δύο άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια.