Δέσμευση Μαρκογιαννάκη για καλύτερη αστυνόμευση στον Αγ. Παντελεήμονα

Ενισχύεται σε προσωπικό το τοπικό Α.Τ.
Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 16:48
UPD:16:49
EUROKINISSI /ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

A- A A+

Καλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, κατά την επίσκεψή του στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, συνοδευμένος από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Βασίλειο Τσιατούρα και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής υποστράτηγο Ιωάννη Μπούτσικα.

Όπως είπε, η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στην περιοχή «θα έχει και συνέχεια» και «δεν θα είναι απλά προσωρινή και χάριν εντυπωσιασμού λόγω της σημερινής παρουσίας μου εδώ».

Νωρίτερα, ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε συνάντηση με εννεαμέλη επιτροπή κατοίκων με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις. Οι πολίτες εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή και ζήτησαν την ενίσχυση της αστυνόμευσης με γνώμονα τη μόνιμη και όχι την περιοδική εφαρμογή των μέτρων.

Κατά την επίσκεψή του στο Α.Τ. της περιοχής, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ενημερώθηκε για τα προβλήματα αστυνόμευσης και για τις αστυνομικές δράσεις που αναπτύσσονται για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θα ενισχυθεί το Αστυνομικό Τμήμα με αστυνομικό προσωπικό το οποίο θα πλαισιώσει την υπάρχουσα δύναμη και τόνισε ότι θα αναπτυχθούν ειδικότερες δράσεις στην ευρύτερη περιοχή, και ιδίως πέριξ της πλατείας του Αγ. Παντελεήμονα, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ως προς το είδος των δράσεων που θα εκδηλωθούν, τον αριθμό και την προέλευση των αστυνομικών που θα ενισχύσουν το Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παντελεήμονα ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε: «Το Τμήμα θα ενισχυθεί, αλλά θα υπάρξουν και άλλου είδους δράσεις οι οποίες, θα βοηθήσουν ώστε, να έχουμε ένα αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων καλύτερο από αυτό που υπάρχει σήμερα. Δεν μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες για το από πού θα είναι οι αστυνομικοί που θα κάνουν τη δουλεία τους. Εκείνο το οποίο θα γίνει θα είναι αυτό που είπα προηγουμένως: Καλύτερη, εντονότερη αστυνόμευση. Για να έχουμε εντονότερη αστυνόμευση πρέπει να έχουμε περισσότερους αστυνομικούς. Να έχουμε περισσότερες περιπολίες πεζές και εποχούμενες και περισσότερους ελέγχους.

Αυτό μπορεί να κάνει η Αστυνομία και βρίσκεται μέσα στα πλαίσια της αρμοδιότητάς της. Δεν είναι τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Διότι η μεταναστευτική πολιτική ασκείται από άλλους αρμοδίους. Όσα προανέφερα, θα γίνουν άμεσα. Οι έλεγχοι θα γίνονται εκεί που επιτρέπονται από τον Νόμο και σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες».-

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή