ΥΠΕΞ: Η ανθρωπιστική βοήθεια έχει φθάσει στη Γάζα

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 14:24
UPD:19:16
A- A A+

Ο κύριος όγκος της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει αποσταλεί στη Γάζα μέσω των διεθνών οργανισμών έχει φτάσει στον προορισμό του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκο.

Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια που έχει αποσταλεί αεροπορικώς στη Γάζα έχει φτάσει στον προορισμό της, μέσω των δραστηριοποιούμενων εκεί διεθνών οργανισμών και συγκεκριμένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO).

Η βοήθεια που έχει αποσταλεί δια θαλάσσης, έφτασε σήμερα στο λιμάνι AHSDOD του Ισραήλ και ήδη βρίσκεται στη διαδικασία εκτελωνισμού, προκειμένου εν συνεχεία να φτάσει πάλι μέσω διεθνών οργανισμών στους τελικούς αποδέκτες της στη Γάζα.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο το μόνο ζήτημα που εκκρεμεί είναι η πρόταση της Αθήνας να φιλοξενήσει παιδιά από τη Γάζα που χρειάζονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

«Η εκκρεμότητα αυτή, διευκρίνισε, οφείλεται στο πρόβλημα εξομάλυνσης της ροής μετακίνησης από τις διόδους, ένα πρόβλημα που συζητήθηκε εξάλλου πρόσφατα στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή