Γεωργέας: Να κατακτήσουμε πρωτάθλημα

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2009 17:00
A- A A+

Την αισιοδοξία του για τη νέα χρονιά εξέφρασε ο Νίκος Γεωργέας, μιλώντας από το Ζέεφελντ στους εκπροσώπους του Τύπου. Ο εκ των αρχηγών της ΑΕΚ είπε χαρακτηριστικά ότι αυτό που περιμένει είναι να κατακτήσει η "Ένωση" το πρωτάθλημα.

Τι περιμένεις από την ομάδα στη νέα χρόνια; Τι μπορεί να αλλάξει για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της;

"Γίνεται πολύ καλή δουλειά στην προετοιμασία. Πολύ τρέξιμο. Και πιστεύω πως αυτό θα μας βγει μέσα στη σεζόν και θα μπορέσει η ομάδα να πάει πολύ ψηλά φέτος. Έτσι πιστεύουμε. Και αυτό που περιμένω, είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Τουλάχιστον να το διεκδικήσουμε μέχρι τέλος".

Έχεις εντοπίσει κάποια διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

"Εντάξει, κάθε φορά τα ίδια λέμε. Πάμε για πρωτάθλημα. Στην πορεία βγαίνουν τα προβλήματα. Θα δούμε την πορεία".

Η κατάσταση με τα πόδια σου;

"Καλά είναι. Βάζω πάγο προληπτικά".

Εκτιμάς πως θα μπορείς να βγάλεις συνεχόμενα ματς;

"Θα μπορέσω αλλά δεν ξέρω πόσα συνεχόμενα. Για Κυριακή με Τετάρτη δεν νομίζω. ¶λλωστε έχουμε και άλλους καλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν".

Σε προβληματίζει η πρόθεση της ΑΕΚ να αποκτήσει ένα δεξί μπακ;

"Μακάρι να πάρουμε ένα καλό δεξί μπακ. Το θέμα είναι να έρθουν καλοί παίκτες. ¶μα έρθει ο Σειταρίδης ακόμα καλύτερα. Είναι Έλληνας, ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Θα βοηθήσει πολύ ο Σειταρίδης".

Τον Δημήτρη Κουτρομάνο πως τον βλέπεις;

"Πολύ καλός. Αυτός μπορεί να είναι το μπακ της ΑΕΚ για τα επόμενα χρόνια".

Γιατί δεν έχει καταφέρει ακόμα ο Κουτρομάνος να καθιερωθεί;

"Πιστεύω πως είχε λίγο τρακ στην αρχή. Ήταν και λίγο επιπόλαιος στις αρχές. Αυτά τα έβγαλε στα πλέι οφ και φάνηκε η αξία του. Και μπορεί να βοηθήσει και τώρα την ΑΕΚ".

Τι είναι αυτό που στραβώνει κάθε χρόνο και η ΑΕΚ δεν μπορεί να φτάσει στο πρωτάθλημα;

"Μακάρι να ήξερα. Θα το διορθώναμε από τώρα. Όλα ξεκινούν καλά, αλλά στην πορεία βγαίνουν προβλήματα. Φέτος πιστεύω πως θα αποφύγουμε τα λάθη που γίνονται. Είναι και η ατυχία και ελπίζω πως φέτος θα έχουμε και λίγη τύχη και θα πάμε καλά». Πόσο θετικό είναι το γεγονός πως έχει παραμείνει ο ίδιος κορμός; «Είναι πολύ θετικό. Είδατε πως τις προηγούμενες χρονιές, έφευγαν δέκα, ερχόντουσαν άλλοι δέκα και μέχρι να καταλάβουμε τι γίνεται είχε αρχίσει το πρωτάθλημα, πέντε αγωνιστικές δεν είχαμε κερδίσει και μέναμε πίσω. Είναι καλό πως ήρθαν κάποιοι, δεν έφυγαν πολλοί και αυτό θα βοηθήσει να ξεκινήσουμε καλά και να τελειώσουμε καλά".

Ποιους έχει ξεχωρίσει από τις μεταγραφές που έγιναν;

"Όλες είναι καλές. Και ο Ιορντάκε και ο Καράμπελας και ο Γιαχάγια και όλοι είναι καλοί. Και πιστεύω στην πορεία να βοηθήσουν. Αυτό είναι το σημαντικό. Να βοηθήσουν και στην πορεία".

Πόσο σου λείπει ο τίτλος μιας και είσαι δέκα χρόνια πλέον στην ΑΕΚ;

"Όταν είσαι σε μεγάλη ομάδα και έχεις τόσα χρόνια να πάρεις τίτλο, είναι πολύ άσχημο. Είμαι δέκα χρόνια στην ομάδα και λέω πότε θα το πάρω; Φαντάζομαι για τον κόσμο που είναι ακόμα περισσότερα χωρίς να δει τίτλο, είναι ακόμα πιο δύσκολα. Στην ΑΕΚ τόσα χρόνια χωρίς τίτλο είναι πρόβλημα. Και φανταστείτε εμείς που μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο και παίζουμε, πόσο πολύ το θέλουμε".

Συζητάτε μεταξύ σας το ντέρμπι της πρεμιέρας;

"Έτυχε να είναι ο Ολυμπιακός. Ό,τι και να ήταν πρώτη αγωνιστική θα ήταν δύσκολα. Και για τους δυο. Κοιτάμε μπροστά και πρώτα το ματς του ΟΥΕΦΑ και μετά θα δούμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό".

Είσαι ήδη δέκα χρόνια στην ομάδα. Πόσα θα μείνεις ακόμα;

"Δεν έχω ακόμα υπογράψει το νέο συμβόλαιο. Αλλά τα έχουμε βρει για δυο χρόνια ακόμα. Και αν μπορέσω να συνεχίσω κι άλλο, μακάρι να συνεχίσω".

Πιστεύεις πως η φυσική κατάσταση δεν δουλεύτηκε πέρυσι ή απλώς δεν βγήκε στην πορεία;

"Δουλέψαμε και πέρυσι καλά, αλλά στην πορεία δεν βγήκαν αυτά που κάναμε. Και είχαμε πολλά προβλήματα. Ήμασταν και άτυχοι διότι στο πρώτο σουτ, δεχόμαστε γκολ. Αλλά πιστεύω πως φέτος θα διορθώσουμε τα προβλήματα που είχαμε πέρυσι στην αρχή έτσι ώστε να μην μείνουμε πίσω και να διεκδικήσουμε τους στόχους μας μέχρι το τέλος".

Σε ανησυχούν οι ηχηρές μεταγραφές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού;

"Όχι, διότι αν θυμάστε και πριν μερικά χρόνια η ΑΕΚ είχε αυτό που έλεγαν τότε ντριμ τιμ, αλλά τελικά μας πέρασε στο τέλος και ο ΠΑΟΚ. Το καλό είναι πως η ομάδα έμεινε ίδια με πέρυσι. Και πιστεύω πως θα καταφέρει να πάει καλά φέτος. Η ομάδα έχει μαζευτεί από νωρίς όλοι και πιστεύω πως θα πάμε καλύτερα".

Πιστεύεις πως έχουν ξεχαστεί τα προβλήματα που υπήρχαν πέρσι στα αποδυτήρια;

"Ναι, έχουν ξεχαστεί. Δεν ήταν βέβαια τόσο μεγάλα τα προβλήματα όσο είχαν βγει προς τα έξω. Μέχρι τώρα πάνε όλα καλά και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Φέτος πιστεύω πως θα είναι όλα καλά, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα. Επίσης μάθαινε και ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου. Και αυτό είναι το καλό. Πως έχουμε πλέον μάθει ο ένας τον άλλον".

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις