Αφγανιστάν: Εικονικά εκλογικά τμήματα υπέρ του Χαμίντ Καρζάι

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2009 07:56
A- A A+

Εκατοντάδες εικονικά εκλογικά τμήματα δημιούργησαν οι οπαδοί του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάϊ πριν από τις εκλογές της 20 ής Αυγούστου, στα οποία στη συνέχεια καταμέτρησαν χιλιάδες ψηφοδέλτια υπέρ του, αποκαλύπτουν οι New York Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται Aφγανούς και δυτικούς αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, υπήρξαν τουλάχιστον 800 εικονικά εκλογικά τμήματα, τα οποία δεν ήταν καταγεγραμμένα στους καταλόγους.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες ψήφοι υπέρ του Καρζάι καταμετρήθηκαν σε αυτά τα τμήματα, προσθέτει η εφημερίδα.

"Πιστεύουμε πως περίπου το 15% των εκλογικών τμημάτων δεν άνοιξαν ποτέ την ημέρα των εκλογών, όμως χιλιάδες ψήφοι καταμετρήθηκαν σε αυτά υπέρ του Aφγανού προέδρου", τονίζει δυτικός διπλωμάτης.

Επίσης οι οπαδοί του Καρζάι κατάφεραν να ελέγχουν περίπου 800 κανονικά τμήματα, στα οποία καταμέτρησαν δεκάδες χιλιάδες ψήφους υπέρ του.

Το αποτέλεσμα είναι ότι σε ορισμένες επαρχίες οι ψήφοι υπέρ του Καρζάι μπορεί να δεκαπλάσιες αυτών που πραγματικά τον ψήφισαν, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Η Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως ο Καρζάι προηγείται με 48,6% με καταμετρημένο το 74,2% των ψήφων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή