9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας 20/9

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009 14:47
A- A A+

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών, Πανεπιστημίου 28, θα γίνει η έναρξη του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας με την ομιλία του Ακαδημαϊκού κ. Σταμάτη Κριμιζή.

Η ομιλία, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού του Παγκόσμιου έτους Αστρονομίας 2009, απευθύνεται στο ευρύ κοινό και έχει τίτλο: "Λαμπροί Δακτύλιοι, Τεράστιες Λίμνες, και Πίδακες Πάγου: Η διαστημική αποστολή Cassini-Huygens αποκαλύπτει τα Μυστικά του Κρόνου"

Η ομιλία θα περιγράψει, μεταξύ άλλων, το σχεδιασμό του διαστημόπλοιου, την τροχιά του στον Κρόνο, και τη συνέχιση της αποστολής μέχρι τη συμπλήρωσή της το 2017. Το Διαστημόπλοιο Cassini τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Κρόνο πριν πέντε περίπου χρόνια, ενώ η κάψουλα Huygens προσεδαφίστηκε στον Τιτάνα, προκειμένου να φωτογραφίσει την επιφάνειά του και να αποστείλει πληροφορίες για το μεγαλύτερο φεγγάρι του Ηλιακού μας συστήματος.

Η αποστολή Cassini-Huygens συνεχίζεται μέχρι σήμερα και παράγει σειρά ανακαλύψεων τόσο για τον Κρόνο, όσο και για τους δορυφόρους του. Ο ομιλητής, ο οποίος ηγείται μίας εκ των επιστημονικών ομάδων του διαστημόπλοιου, θα αναφερθεί στις σημαντικότερες από αυτές τις ανακαλύψεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή