Βέλγιο: Κοριτσάκι γεννήθηκε μέσα σε υπερταχεία αμαξοστοιχία

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009 19:42
A- A A+

Με...υψηλή ταχύτητα ήρθε στον κόσμο σήμερα ένα κοριτσάκι καθώς η μητέρα του γέννησε μέσα σε μια υπερταχεία Ταλίς που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Παρίσι στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία.

Είναι η πρώτη φορά που ένα μωρό γεννιέται μέσα σε υπερταχεία από το 1996 που λειτούργησε η υπερταχεία Ταλίς.

Δύο γιατροί και δύο νοσοκόμες, οι οποίοι έτυχε να βρίσκονται μέσα στο τρένο, ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του μηχανοδηγού και βοήθησαν τη μητέρα, η οποία αισθάνθηκε τις πρώτες συσπάσεις ενώ η αμαξοστοιχία έτρεχε με 300 χιλιόμετρα την ώρα. Το μωρό γεννήθηκε χωρίς προβλήματα μέσα σε μισή ώρα, λίγο πριν από την άφιξη του τρένου στο σταθμό των Βρυξελλών.

Η γυναίκα, η οποία συνοδευόταν από τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της, ηλικίας 2 και 3 ετών είχε ως τελικό προορισμό την Κολονία.

«Η γέννα πήγε πολύ καλά, δεν ήξερα ότι θα μπορούσε να γίνει τόσο γρήγορα! Η μικρή βιαζόταν φαίνεται να εξερευνήσει τη χώρα!» δήλωσε ο υπεύθυνος του τρένου, Μισέλ Πολί.

Ως δώρο ο γενικός διευθυντής της Ταλίς, Ολιβιέ Πουατρενό, προσέφερε στη νεογέννητη μικρούλα ένα «δια βίου πάσο» για τις μετακινήσεις της με τις ταχείες.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή