ΟΗΕ: Στο πλευρό των δύο μερών για συμφωνία στο Κυπριακό

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009 22:24
UPD:22:27
A- A A+

«Τα Ηνωμένα Έθνη δεν προσπαθούν να εξασφαλίσουν κάποιο συγκεκριμένο είδος συμφωνίας ή να πάρουν μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, αλλά να βοηθήσουν τις δυο πλευρές να φτάσουν στη συμφωνία που πιστεύουν ότι είναι η σωστή και την οποία και οι δύο πλευρές θα υποστηρίξουν σε δημοψήφισμα». Αυτό δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, υπεύθυνος για Πολιτικές Υποθέσεις, Λιν Πάσκο.

Κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού ενόψει των εργασιών της 64ης Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Πάσκο υπογράμμισε ότι «οι κ. Χριστόφιας και Ταλάτ μπορούν να προχωρήσουν τη διαδικασία. Εργάζονται πολύ σκληρά και πάντοτε θαυμάζω την αποτελεσματικότητα και την επιμονή με την οποία προχωρούν σΆ αυτά που κάθε πλευρά πιστεύει βαθιά, παρά το υψηλό θόρυβο που τους περιτριγυρίζει όλη την ώρα».

«Υπάρχουν ξεκάθαρα πολλοί επικριτές της διαδικασίας και σίγουρα θα πρέπει να ζήσουν μΆ αυτό... Όμως ειλικρινά τα θέματα είναι πάρα πολύ σοβαρά για ανόητα και επιπόλαια δημοσιεύματα», πρόσθεσε.

Ο κ. Πάσκο τόνισε ακόμη ότι «είναι ιδιαίτερα κρίσιμο τα Ηνωμένα Έθνη να πράξουν οτιδήποτε μπορούν για να βοηθήσουν τις δύο πλευρές να προσέλθουν και να φτάσουν σε συμφωνία» σημειώνοντας ότι «ο κ. Ντάουνερ κι η ομάδα του εργάζονται σκληρά σΆ αυτή την κατεύθυνση».

Καταλήγοντας επεσήμανε ότι «ο ΓΓ του ΟΗΕ προσβλέπει στις συναντήσεις που θα έχει με τους δύο ηγέτες στις προσεχείς δύο εβδομάδες».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή