Πλημμύρισε το νοσοκομείο Τρίπολης

Προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση και στη Μεσσηνία
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 10:56
UPD:14:19
A- A A+

Προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση στο νομό Μεσσηνίας, ενώ στο νομό Αρκαδίας πλημμύρισε το Νοσοκομείο Τρίπολης, με συνέπεια να κλείσουν τα χειρουργεία και η αίθουσα τοκετών.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης που εκδηλώθηκε χτες το βράδυ και συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες σήμερα στη Μεσσηνία, και συγκεκριμένα σε Καλαμάτα, Κυπαρρισία και Γαργαλιάνους, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Σε 30 περιπτώσεις επενέβησαν συνεργεία της Πυροσβεστικής.

Στο νομό Αρκαδίας πλημμύρισε το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστά τα χειρουργεία και η αίθουσα τοκετών που βρίσκονται στον τέταρτο όροφο. Αναβλήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες επεμβάσεις, ενώ εάν υπάρξει έκτακτο περιστατικό για χειρουργείο θα διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο της Πελοποννήσου.

Όπως έγινε γνωστό, μετά από καταρρακτώδη βροχή και λόγω έργων μόνωσης που εκτελούνται στην ταράτσα του νοσοκομείου, τα νερά εισχώρησαν στο εσωτερικό του κτιρίου με αποτέλεσμα να αποκολληθούν τμήματα της ψευδοροφής.

Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου Γ. Μαρινάκη, άμεσα άρχισαν προσπάθειες για την απομάκρυνση των νερών και την επιδιόρθωση των ζημιών. Εργαζόμενοι στο μικροβιολογικό εργαστήριο απομακρύνουν τα νερά.

Νερά εισέρρευσαν και στον 3ο όροφο όπου βρίσκονται τα καινούρια χειρουργεία, τα οποία επρόκειτο σύντομα να παραδοθούν προς χρήση.

«Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο», δήλωσε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Διαμάντω Σαραντοπούλου και ζήτησε συγνώμη από τους ασθενείς, τονίζοντας ότι δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι γι' αυτό που συμβαίνει.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και χειρουργός του νοσοκομείου Γιώργος Παπασταματάκης έκανε λόγο για «θλιβερή κατάσταση σε ένα νοσοκομείο που όδευε για εγκαίνια να παρουσιάζεται πλημμυρισμένο με τεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος κινδυνεύει να καταστραφεί».

«Εδώ και τέσσερα χρόνια κάνω αγώνα για το νοσοκομείο, είχα προειδοποιήσει γι' αυτά από νωρίς και λυπάμαι που επαληθεύομαι», πρόσθεσε και κατέληξε: «Πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποδοθούν κάποτε ευθύνες».

Παρέμβαση της υπουργού Υγείας

Με αφορμή την κατάσταση στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, την 6η Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια και τη διοίκηση του Νοσοκομείου να ληφθεί κάθε μέτρο για τηn ασφάλεια των ασθενών και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου.

Επιπρόσθετα, ανέθεσε τη διενέργεια Προκαταρκτικής Έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκαν οι όποιες ζημιές και τις τυχόν ευθύνες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή