Μ. Χρυσοχοΐδης: Επέτειος δεν σημαίνει καταστρέφω την πόλη

Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2009 12:52
A- A A+

Αποφασισμένος να πατάξει βία, τρομοκρατία, εγκληματικότητα, εμφανίζεται σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

«Είμαι υπουργός μιας δημοκρατικής κυβέρνησης για να φυλάξω πρώτα απ΄όλα το Σύνταγμά μας», λέει και προειδοποιεί: «Προφανώς, δεν θ΄ανεχθώ την ανομία. Επέτειος δεν σημαίνει καταστρέφω την πόλη. Αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Όπως επίσης, ουδείς νομιμοποιείται να αποφασίζει, πού θα αστυνομεύει η Αστυνομία».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης δηλώνει ότι θα αναλάβει προσωπικά την υπόθεση Κούνεβα. «Η Κούνεβα είναι ένα σύμβολο. Δεν έχουμε αντιληφθεί τον αντίκτυπο, που είχε και διεθνώς», λέει, ενώ χαρακτηρίζει «φασίστες» και «δολοφόνους», τη νέα γενιά τρομοκρατών. «¶λλο να υπάρχει ένα πολιτικό υπόβαθρο, να φθάνεις μέχρι το λατινοαμερικάνικο αντάρτικο, ώστε να ξετυλίξεις τον μίτο και άλλο να μην υπάρχει τίποτα. Δεν έχουν σχέση με της πρώτης γενιάς (σσ. οι σημερινοί τρομοκράτες). Αυτοί είναι φασίστες. Δολοφόνοι».

Μιλάει για τολμηρό κράτος, δηλώνει ότι θα προχωρήσει την «επιχείρηση Εξάρχεια» με την ΕΛ.ΑΣ, αφού προηγουμένως θα έχει χτίσει «νέες συμμαχίες».

«Αυτοί οι δήθεν αντιεξουσιαστές δεν έχουν καταλάβει ότι στη Δημοκρατία μερικά πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Το καθεστώς ομηρίας των Εξαρχείων δεν θα συνεχιστεί. Οι καταστροφές και η ανεργία, που έφερε η δράση τους, έχει σήμερα δραστηριοποιήσει ένα πολύ ευρύ μέτωπο εναντίον τους. Όταν αυτοί οι δήθεν αντιεξουσιαστές πράττουν όσα βλέπουμε, τότε δεν υπάρχει χώρος για διαπραγμάτευση», τονίζει ο υπουργός και διευκρινίζει ότι «το θέμα δεν είναι μόνο αστυνομικό», αναφερόμενος σε πλέγμα δράσεων εκ μέρους διαφόρων εμπλεκομένων φορέων, όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή