Υπ. Υγείας: Αμεση προτεραιότητα να ανοίξουν 95 κρεβάτια ΜΕΘ

Νέα Γρίπη
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009 15:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Συνολικά 6.500 άτομα είχαν εμβολιαστεί μέχρι το μεσημέρι με το εμβόλιο της νέας γρίπης, όπως έκανε γνωστό η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Σύμφωνα με την υπουργό, ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού εξελίσσεται ομαλά, ενώ ικανοποιητικός φαίνεται ότι είναι και ο αριθμός των γιατρών και νοσηλευτών που εμβολιάζονται, καθώς τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι μέχρι τις 20 Νοεμβρίου είχαν εμβολιαστεί 13.406 γιατροί σε όλη τη χώρα, ενώ συνεχίζεται η προσέλευσή τους.

Αμεση προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας, υπογράμμισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, είναι να ανοίξουν 95 κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ γίνεται αγώνας δρόμου για να δημιουργηθούν άλλα 54 και να λειτουργήσουν μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Η υπουργός Υγείας πρόσθεσε ακόμη ότι σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ θα προχωρήσει η διαδικασία για την πρόσληψη 300 ατόμων κυρίως νοσηλευτών εκτάκτως, ενώ όπως ανακοίνωσε, μέσα στο 2010 θα προσληφθούν 1.000 γιατροί και 2.000 νοσηλευτές.

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό, υπάρχει σκέψη να επεκταθούν τα εργαστήρια που κάνουν το τεστ για τη νέα γρίπη.

Ερωτηθείσα εξάλλου, για τη μετάλλαξη του ιού της νέας γρίπης, η οποία διαπιστώνεται σε χώρες της Ευρώπης, η κ. Ξενογιαννακοπούλου διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό στη χώρα μας.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 65 εκατομμύρια άνθρωποι σε 16 χώρες με το νέο εμβόλιο, χωρίς να έχουν παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα ή παρενέργειες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή