Καταδίκη Π. Αναγνωστόπουλου για αναληθείς κατηγορίες σε βάρος του Σ. Ζησιμόπουλου

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009 16:29
UPD:16:36
A- A A+

Τη καταδίκη του εκτελωνιστή Π. Αναγνωστόπουλου που ενεπλάκη και καταδικάστηκε για την υπόθεση εκβιασμού της ΜΕΒΓΑΛ, αποφάσισε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, για τις κατηγορίες που είχε εκτοξεύσει μέσω της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» την 1/4/2007, σε βάρος του τότε προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σ. Ζησιμόπουλου.

Το δικαστήριο αποφάσισε την καταβολή αποζημίωσης, ύψους 70.000€, από τον Π. Αναγνωστόπουλο στον Σ. Ζησιμόπουλο για ηθική βλάβη, ενώ υποχρέωσε τον καταδικασθέντα να δημοσιεύσει με δικές του δαπάνες περίληψη της απόφασης στην εφημερίδα που είχε καταχωρηθεί το επιλήψιμο δημοσίευμα.

Στην επίμαχη συνέντευξη ο Π. Αναγνωστόπουλος, μεταξύ άλλων, είχε υποστηρίξει ότι ο Σ. Ζησιμόπουλος είχε τηλεφωνικές επαφές με τον Κ. Κωνσταντινίδη (έτερο εμπλεκόμενο στην υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ), ότι είχε επιδείξει ολιγωρία στη διερεύνηση της εξαφάνισης των ηλεκτρονικών αρχείων της Επιτροπής Ανταγωνισμού με σκοπό την συγκάλυψη των ενόχων, και ότι «παρακαλούσε» την εταιρεία ΜΕΒΓΑΛ να καταθέσει αίτηση για μερική απαλλαγή της από τις ποινές που επρόκειτο να της επιβληθούν.

Στην απόφασή του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ότι όχι μόνο δεν ευσταθούσαν οι εν λόγω κατηγορίες, αλλά ότι ο Π. Αναγνωστόπουλος ήταν εν γνώσει της αναληθείας τους και με αυτόν τον τρόπο προσέβαλε παράνομα την τιμή και υπόληψη του Σ. Ζησιμόπουλου και εν γένει την προσωπικότητά του ως δημοσίου λειτουργού και ως ανθρώπου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή