Αλ. Τσίπρας: Το ΠΑΣΟΚ θα πνιγεί στις παλινωδίες του

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 15:40
A- A A+

Ανακολουθία σε όλα τα μεγάλα ζητήματα καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του Συνασπισμού και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο καιρό η κυβέρνηση θα πνιγεί μέσα στις δικές της παλινωδίες. Σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, στην οικονομία, στο ασφαλιστικό, στο περιβάλλον, άλλα λέει, άλλα κάνει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Α. Τσίπρας: Η Αριστερά απαντά με προτάσεις

Α. Τσίπρας: Η Αριστερά απαντά με προτάσεις

Παράλληλα, κάλεσε εκ νέου το κυβερνών κόμμα να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του για το ασφαλιστικό, ενώ ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως ισχύει στο ακέραιο η πρότασή προς τον πρωθυπουργό για διεξαγωγή ντιμπέιτ για το θέμα.

Συγκεκριμένα, διευκρίνισε πως τα τρία ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα είναι:

- Αν θα αυξηθούν ή όχι τα όρια ηλικίας.

- Αν θα αυξηθούν ή όχι οι εισφορές, και

- Αν η πολιτεία θα καλύψει «τα μεγάλα κενά και τις μαύρες τρύπες στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν δημιουργηθεί από τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έπαιξαν τα αποθεματικά είτε στο τζόγο του χρηματιστηρίου είτε στον τζόγο των δομημένων ομολόγων».

Σε ερώτημα για τις προτάσεις του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου για το ασφαλιστικό, τόνισε πως «ο στόχος των οικονομικών λόμπι στη χώρα μας αλλά και των ευρωπαϊκών λόμπι που πιέζουν για αλλαγές, είναι αλλαγές που θα είναι στην κατεύθυνση της διάλυσης του ασφαλιστικού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή