Αλ. Αλαβάνος: Σε δύσκολη κατάσταση το ενωτικό εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ

Λ.Κύρκος: Τέλος στο πείραμα ΣΥΡΙΖΑ
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 18:06
A- A A+

Ολοκληρώνεται απόψε η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ. «Το ενωτικό εγχείρημα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι σε δύσκολη κατάσταση», δήλωσε κατά την παρέμβασή του ο Αλέκος Αλαβάνος.

Παραδέχθηκε ότι υπήρξε ένα εκλογικό αποτέλεσμα θετικό στις εκλογές και πρόσθεσε: «Σε αυτό δεν είχα καμία προσωπική συμμετοχή».

Ο κ. Αλαβάνος παραδέχθηκε ότι «κανείς άλλος μέσα στην αίθουσα δεν έχει τόση ευθύνη όσο εγώ. Για πρωτοβουλίες μετά τις εκλογές του 2007. Για την υποτίμηση των μηχανισμών»

«Ας χαρεί το οικονομικό και εκδοτικό κατεστημένο λίγο ακόμη. Ας έχει την ψευδαίσθηση ότι κατάφερε να έχει μια αριστερά με τις μικρές προγραμματικές της διορθώσεις, με ``διαγωγή κοσμιωτάτη``. Για λίγο όμως. Ας χαρεί για λίγες βδομάδες, για λίγους μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ νέα παρέμβαση του Λεωνίδα Κύρκου με συνέντευξή του στην εφημερίδα «τα Νέα» δείχνει να απειλεί το ενωτικό κλίμα που διαμορφώθηκε στην Συνδιάσκεψη.

Συγκεκριμένα, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ζητά να μπει ένα τέλος στο «πείραμα» του ΣΥΡΙΖΑ, παροτρύνοντας τους συντρόφους του στην Κουμουνδούρου να απαλλάξουν την Ανανεωτική Αριστερά από την καταστροφική της συνύπαρξη με το συγκεκριμένο «μόρφωμα».

Παράλληλα, συμβουλεύει τους εκπροσώπους της Ανανεωτικής Πτέρυγας να δώσουν τη μάχη μέσα στον Συνασπισμό, όμως σε περίπτωση που- όπως λέει, οι ιδέες τους δεν εισακουστούν, να αποχωρήσουν και να προχωρήσουν στη δημιουργία νέου κόμματος.

Φ. Κουβέλης: Ο ΣΥΝ οφείλει να υπερασπιστεί το περιεχόμενο της Ανανεωτικής Αριστεράς

«Εκείνο που προέχει για τον ΣΥΝ, σε σχέση και με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων και θέσεων που έχουν άμεση σχέση με το περιεχόμενο της πολιτικής της σύγχρονης Ανανεωτικής Αριστεράς», δήλωσε από την πλευρά το ο Φώτης Κουβέλης.

«Ο ΣΥΝ οφείλει να υπερασπιστεί και να μην εκχωρήσει, με τον οποιονδήποτε τρόπο, το περιεχόμενο της Ανανεωτικής Αριστεράς. Η Ανανεωτική Πτέρυγα, σταθερά και αταλάντευτα, για τον σκοπό αυτό μάχεται, με τη βεβαιότητα ότι η κοινωνία την Ανανεωτική Αριστερά χρειάζεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή